معاملات فرکانس بالا چیست و چه کاربردی دارد؟

در بازارهای مالی روش‌های مختلفی برای سرمایه گذاری طراحی شده است که هر یک از این روش‌ها از استراتژی متفاوت و کاربردهای مختلفی برخوردارند. HFT یا همان معاملات فرکانس بالا نیز یکی از روش‌های سرمایه گذاری در بازارهای مالی است که از اهمیت بسیار زیادی برای سرمایه گذاران و معامله گران برخوردار است. با در نظر داشتن این موضوع اکنون ممکن است این سوال برایتان به وجود آید که معاملات فرکانس بالا چیست؟

در پاسخ به این سوال باید بگوییم که معاملات فرکانس بالا در گذشته اغلب در بازارهای سنتی مورد استفاده قرار می‌گرفت اما با پیشرفت دنیای کریپتوکارنسی به این بازار مالی نیز نفوذ کرد. از آنجایی که بازار ارزهای دیجیتال از نوسانات بسیار زیادی برخوردار است معاملات فرکانس بالا می‌تواند روشی موثر برای سرمایه گذاران و معامله گران ایجاد کند.

زیرا در این روش کاربران می‌توانند با بررسی ابزارهای پیچیده تحلیل تکنیکال و استفاده از یک سری ربات‌ها در کسری از ثانیه تعداد زیادی از معاملات را ثبت کنند و از نوسانات بازار سود به دست آورند. برای درک بهتر این روش معاملاتی در ادامه مقاله قصد داریم به توضیح کامل‌تری در خصوص این روش معاملاتی بپردازیم تا بدانید معاملات فرکانس بالا چیست و چه کاربردی دارد.

 

معاملات فرکانس بالا چیست؟

 

معاملات فرکانس بالا چیست؟

معاملات فرکانس بالا یا همان HFT مخفف عبارت High Frequency trading است و به عنوان یکی از روش‌های معاملاتی محبوب در میان سرمایه گذاران و معامله گران شناخته می‌شود. به صورت کلی معاملات فرکانس بالا شرایطی برای سرمایه گذاران و معامله گران طراحی کرده‌اند تا افراد بتوانند در مدت زمان کوتاهی معاملات زیادی را ثبت کنند و از سودهای کوچک بازار به درآمد برسند. شاید این روش کمی برایتان عجیب باشد و با خود فکر کنید که چرا سرمایه گذاران به جای استفاده از این روش دارایی‌های خود را هولد نمی‌کنند.

به صورت کلی این روش معاملاتی تفاوت‌های زیادی با سایر روش‌ها دارد و سرمایه گذاران با کمک ابزارهای پیشرفته و نرم افزارهای خاص به تحلیل شرایط بازار می‌پردازند و در کسری از ثانیه به کمک ربات‌ها معاملات بسیار زیادی را ثبت می‌کنند و از نوسانات بازار سود به دست می‌آورند. از همین رو می‌توان گفت در این روش معامله گران نمی‌خواهند که سرمایه خود را در بازه زمانی طولانی مدت بر روی یک رمز ارز متمرکز کنند زیرا بازار ارزهای دیجیتال با نوسانات زیادی همراه است و حتی با تحلیل و بررسی شرایط بازار نمی‌توان به صورت صد درصد تضمین کرد که در آینده بازار چه روندی را در پیش می‌گیرد.

برهمین اساس برخی از سرمایه گذاران تصمیم می‌گیرند برای کسب سود زیاد به جای ثبت یک معامله و هولد کردن دارایی خود در بازه زمانی بلند مدت، در شرایطی که بازار نوسانات زیادی را به همراه دارد، چندین معامله ثبت کنند و از سودهای کوچک بهره ببرند. البته استفاده از این روش به استراتژی درست و همچنین داشتن اطلاعات کافی نیاز دارد زیرا در این شرایط افراد باید بازار را به خوبی بشناسند تا بتوانند از نوسانگیری در بازار ارز دیجیتال سود به دست آورند.

 

استراتژی معاملات فرکانس بالا چیست؟

 

استراتژی معاملات فرکانس بالا چیست؟

همانطور که در بخش بالا به آن اشاره کردیم معاملات فرکانس بالا به استراتژی مناسبی نیاز دارد تا سرمایه گذاران بتوانند معاملات بهتری را به ارمغان آورند. با در نظر داشتن این موضوع اکنون ممکن است این سوال برایتان به وجود آید که استراتژی های معاملات فرکانس بالا چیست؟ در پاسخ به این سوال باید بگوییم استراتژی معاملات فرکانس بالا به مجموعه‌ای از روش‌ها و تکنیک‌ها گفته می‌شود که هر یک از آن‌ها سعی می‌کنند تا به عنوان یک راهنما عمل کنند تا سرمایه گذاران و معامله گران بتوانند با کمک استراتژی‌های معاملات فرکانس بالا در بازه زمانی کوتاه مدت سود دریافت کنند.

البته سرمایه گذاران در این روش به طور گسترده از استراتژی آربیتراژ استفاده می‌کنند، از همین رو بهتر است بدانید استفاده از این استراتژی معاملاتی به دقت و سرعت بالا نیاز دارد زیرا در این روش افراد باید در بازه زمانی کوتاه مدت از اختلاف قیمت یک دارایی در دو پلتفرم متفاوت سود دریافت کنند. برهمین اساس سرمایه گذاران برای داشتن یک تحلیل درست و دقیق به سراغ کامپیوترهای پیشرفته و نرم افزارهای تخصصی می‌روند تا بتوانند با کمک استراتژی مناسب شرایط بازار را به درستی رصد کنند و تصمیمات بهتری در خصوص معاملات خود بگیرند.

با در نظر داشتن این موضوع در سال 2014 فردی به نام مایکل لوئیس (Michael Lewis) که نویسنده کتاب کلاسیک فرزندان شوک (Flash Boys) است سه نوع اصلی استراتژی آربیتراژ را برای معاملات فرکانس بالا طراحی کرده است که در چند سال اخیر سرمایه گذاران حرفه‌ای برای کسب سود از روش معاملات فرکانس بالا به مراتب از این استراتژی‌ها استفاده می‌کنند. از همین رو بهتر است بدانید که سه نوع اصلی استراتژی آربیتراژ شامل آربیتراژ بازار آهسته، آربیتراژ استخر تاریک و آربیتراژ بازپرداخت است.

 

آربیتراژ بازار آهسته (Slow market arbitrage)

 

آربیتراژ بازار آهسته (Slow market arbitrage)

آربیتراژ بازار آهسته (Slow Market Arbitrage) یک نوع استراتژی معاملاتی است که در این روش سرمایه گذاران و معامله گرانی که به دنبال کسب سود از معاملات فرکانس بالا می‌باشند از این استراتژی استفاده می‌کنند به صورت کلی در روش معاملاتی آربیتراژ بازار آهسته تمرکز سرمایه گذاران بر روی سرعت و دقت است از همین رو اگر پلتفرمی به کندی عمل کند معامله گران می‌توانند از این شرایط استفاده کنند و سود به دست آورند.

به بیان ساده‌تر گاهی اوقات صرافی های ارز دیجیتال داده‌های قیمتی را به سرعت به روز رسانی نمی‌کنند و عملکرد کندی دارند. از همین رو سرمایه گذاران معاملات فرکانس بالا از کندی پلتفرم‌های معاملاتی استفاده می‌کنند و قیمت یک دارایی را از بازاری که سرعت بالاتری در به روز رسانی داده‌ها دارد دریافت می‌کنند و اطلاعات به دست آمده را در بازاری که به شکل آهسته عمل می‌کند مقایسه می‌کند از همین رو در هر کدام از این بازارها که به سود آن بود معامله می‌کند.

به طور مثال ممکن است قیمت تتر در لحظه به 68 هزار تومان برسد اما یک پلتفرم معاملاتی قیمت‌ها را هنوز به روز رسانی نکرده باشد از همین رو معامله گر از این اختلاف قیمت استقاده می‌کند و به خرید تتر در این پلتفرم می‌پردازد و در صرافی دیگری که قیمت‌ها را به سرعت به روز رسانی می‌کند به فروش می‌گذارد از همین رو فرد می‌تواند از غفلت صرافی استفاده کند و سود به دست آورد.

 

آربیتراژ استخر تاریک (Dark pool arbitrage)

 

آربیتراژ استخر تاریک (Dark pool arbitrage)

آربیتراژ در استخر تاریک (Dark Pool Arbitrage) روشی است که معامله گران از تفاوت قیمت بین بازارهای معمولی و استخرهای تاریک سود دریافت می‌کنند. با در نظر داشتن این موضوع بهتر است بدانید که استخرهای تاریک بازارهایی غیرشفاف می‌باشند که در آن‌ها سرمایه گذاران بزرگ، مانند بانک‌ها و صندوق‌های سرمایه‌گذاری، معاملات خود را به صورت خصوصی و دور از دید عموم انجام می‌دهند. این کار به آن‌ها اجازه می‌دهد بدون اینکه قیمت‌ها را در بازار عمومی بالا و پایین کنند، معاملات خود را انجام دهند.

بنابراین معامله‌گران فرکانس بالا در این روش از الگوریتم‌هایی استفاده می‌کنند تا قیمت‌ها را در این استخرهای تاریک با قیمت‌های صرافی های ارز دیجیتال مقایسه کنند. در این صورت اگر تفاوت قیمتی وجود داشته باشد، سرمایه گذاران فرصت را از دست نمی‌دهند و سریعا به خرید و فروش می‌پردازند و از اختلاف قیمت‌ها سود می‌برند. اکنون که با این استراتژی معاملات فرکانس بالا آشنا شدید بهتر است بدانید برای موفقیت در این روش، سرعت و تجهیزات پیشرفته از اهمیت بسیار زیادی برخوردار است.

 

آربیتراژ بازپرداخت (Rebate arbitrage)

 

آربیتراژ بازپرداخت (Rebate arbitrage)

گاهی اوقات صرافی های ارز دیجیتال تخفیف‌هایی را برای کاربران در نظر می‌گیرند که این تخفیف‌ها گاهی اوقات ممکن است برای خریداران اعمال شود و گاهی اوقات ممکن است این تخفیف‌ها برای فروشندگان لحاظ شود. با در نظر داشتن این موضوع سرمایه گذاران از این موقعیت استفاده می‌کنند و به آربیتراژ می‌پردازند. برای درک بهتر این موضوع بهتر است این فرایند را با مثالی به شما توضیح دهیم با خود فرض کنید که یک صرافی ارز دیجیتال تخفیف‌هایی را برای خریداران در نظر گرفته است از همین رو افراد می‌توانند رمز ارز مورد نظر را از آن صرافی خریداری کنند و یک پلتفرم معاملاتی دیگر به فروش بگذارند و از این تخفیف‌ها استفاده کنند و سود به دست آورند.

 

مزایای معاملات فرکانس بالا چیست؟

 

مزایای معاملات فرکانس بالا چیست؟

معاملات فرکانس بالا مزایای متعددی را برای بازارهای مالی و برخی سرمایه گذاران به همراه دارد. یکی از مهم‌ترین مزایای این روش معاملاتی، افزایش نقدینگی است؛ معامله گرانی که این روش را برای معاملات خود انتخاب می‌کنند به صورت مداوم و پیوسته به خرید و فروش ارزهای دیجیتال می‌پردازند.

از همین رو این موضوع جریان نقدینگی در بازار را تقویت می‌کنند. همچنین در این روش سرمایه گذاران به جای اینکه یک دارایی را خریداری کنند و به هولد کردن آن بپردازند از نوسانات بازار استفاده می‌کنند و سودهای کمتری دریافت می‌کنند اما تعداد زیادی معامله در لحظه انجام می‌دهند. البته این موارد تنها مزایای معاملات فرکانس بالا به حساب نمی‌آید بلکه این پروژه از ویژگی‌ها و مزایای بسیار زیادی برخوردار است که ما در این بخش به مهم‌ترین آن‌ها پرداختیم.

 

معایب معاملات فرکانس بالا چیست؟

 

معایب معاملات فرکانس بالا چیست؟

معاملات فرکانس بالا در کنار داشتن مزایای متعدد معایبی برای سرمایه گذاران و بازارهای مالی به همراه دارد. یکی از اصلی‌ترین مشکلات و چالش‌های معاملات فرکانس بالا، افزایش نوسانات بازار است. به صورت کلی این معاملات می‌تواند با حجم بالا و سرعت فوق العاده، قیمت‌ها را تغییر دهند و نوسانات غیرمنتظره‌ای در بازار ایجاد کنند. این موضوع می‌تواند برای سرمایه‌گذاران تازه کار و مبتدی که آمادگی چنین تغییرات سریعی را ندارند، مشکلات ساز شود.

همچنین، نابرابری در دسترسی به اطلاعات از دیگر معایب HFT است. شرکت‌های بزرگ به تجهیزات و زیرساخت‌های گران‌قیمت برای معاملات فرکانس بالا دسترسی دارند و این مسئله می‌تواند سرمایه‌گذاران کوچک‌تر را در موقعیت نابرابری قرار دهد. برهمین اساس اگر قصد دارید، در این نوع معاملات شرکت کنید حتما باید مشکلات و چالش‌های آن را نیز مد نظر قرار دهید.

 

جمع بندی

معاملات فرکانس بالا یک روش معاملاتی است که سرمایه گذاران و معامله گران می‌توانند به کمک ابزارهای پیشرفته و نرم افزارهای تخصصی به پیش بینی شرایط بازار بپردازند و در کسری از ثانیه چندین معامله ثبت کنند و از سودهای آن‌ها بهره‌مند شوند. سرمایه گذاران در این روش معاملاتی از نوسانات بازار استفاده می‌کنند و براساس استراتژی‌های متفاوت از اختلاف قیمت‌ها صرافی های ارز دیجیتال سود دریافت می‌کنند.

به صورت کلی این نوع معاملات طولانی مدت نمی‌باشند بر همین اساس ممکن است سود سرمایه گذار کم باشد، اما از آنجایی که در کسری از ثانیه چندین معامله ثبت می‌کنند میزان سودهای به دست آمده افزایش پیدا می‌کند. اکنون که به سوال معاملات فرکانس بالا چیست پاسخ دادیم بهتر است بدانید که این روش معاملاتی از مزایا و معایب بسیار زیادی برخوردار است از همین رو پیش از سرمایه گذاری بهتر است به این نکات دقت کنید.

 

سوالات متداول

چه عواملی باعث موفقیت در HFT می‌شوند؟

سرعت پردازش داده‌ها، الگوریتم‌های دقیق و دسترسی به زیرساخت‌های پیشرفته از جمله عواملی هستند که باعث موفقیت در HFT می‌شوند.

آیا استفاده از HFT نیاز به مهارت خاصی دارد؟

بله، برای استفاده از معاملات فرکانس بالا معامله گران باید از مهارت‌های الگوریتم نویسی، تحلیل داده‌ها و دسترسی به زیرساخت‌های فنی پیشرفته برخوردار باشند.

سرعت زمان یک معامله با فرکانس بالا چقدر است؟

سرعت زمان یک معامله با فرکانس بالا معمولا در حد 10 میلی ثانیه است بر همین اساس در بیشتر مواقع توسط ربات‌ها انجام می‌شود.

مطالب مرتبط

اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها