×

برای دانلود اپلیکیشن اسکن کنید سایر گزینه های دانلود

آموزش امنیت

شبکه لایتنینگ چگونه کار می‌کند؟

شبکه لایتنینگ (Lightning Network) یا شبکه صاعقه یکی از نوآورانه‌ترین راهکارها برای حل مشکلات مقیاس‌پذیری و کاهش هزینه‌ها و بهبود سرعت انجام تراکنش‌ها در دنیای ارزهای دیجیتال است. این شبکه به‌عنوان یک لایه دوم بر روی بلاک چین بیت کوین عمل می‌کند و به کاربران این امکان را می‌دهد تا تراکنش‌های سریع و کم‌هزینه‌ای را تجربه کنند.

به صورت کلی در شبکه صاعقه معاملات از بلاک چین اصلی بیت کوین خارج می‌شود و خارج از زنجیره انجام می‌شود. از همین رو می‌توان گفت هدف اصلی این شبکه کاهش هزینه‌ها و افزایش سرعت تراکنش با ایجاد کانال‌های پرداخت میان دو یا چند نفر خارج از زنجیره (Off-Chain) می‌باشد. با در نظر داشتن این موضوع شبکه لایتنینگ می‌تواند گزینه خوبی برای انتقالات کوچک و خرد باشد.

 

تاریخچه شبکه لایتنینگ

 

تاریخچه شبکه لایتنینگ

اکنون که با مفهوم کلی Lightning Network آشنا شدید بهتر است بدانید مقیاس پذیری پایین شبکه بیت کوین از ابتدای راه‌اندازی این شبکه تا به امروز به یکی از مشکلات اساسی و بزرگ تبدیل شده است. همانطور که در ابتدای مقاله به آن اشاره کردیم پروژه‌های زیادی در سال‌های گذشته سعی در برطرف کردن این مشکل داشتند اما هر کدام از آن‌ها به خاطر دلایلی با شکست مواجه شدند.

به طور مثال کانال‌های اسپیلمن (Spilman)، آمیکو پی (Amiko Pay) سیستم منی روزنفلد (Meni Rosenfeld)، کانال پرداخت الکس اکسلراد (Alex Akselrod) و غیره هر یک سعی در برطرف کردن مشکل بیت کوین داشتند. اما در اوایل سال 2015 تادئوس درایا (Thaddeus Dryja) به همراه جوزف پون (Joseph Poon) ایده راه‌اندازی شبکه لاینتنینگ را در مقاله‌ای مطرح کردند. از همین رو این ایده در مدت زمان کوتاهی مورد استقبال فعالان حوزه بلاک چین قرار گرفت.

 

شبکه لایتنینگ چه مزایایی دارد؟

 

شبکه لایتنینگ چه مزایایی دارد؟

شبکه صاعقه همچون سایر فناوری‌های دنیای بلاک چین از مزایا و ویژگی‌های بسیار زیادی برخوردار است و با هدف برطرف کردن مشکلات بیت کوین راه‌اندازی شده است. شبکه لایتنینگ می‌تواند برخلاف شبکه بیت کوین سرعت تایید تراکنش‌ها را بهبود ببخشد و کارمزد کمتری دریافت کند، از همین رو به کمک این شبکه تراکنش‌ها بدون معطلی و صرف وقت تایید می‌شود.

اما شبکه صاعقه به این شکل نمی‌باشد و تراکنش تریدرها با سرعت بالا و کارمزد پایین تایید می‌شود. یکی دیگر از ویژگی‌های مهم شبکه لایتنینگ به روز رسانی مداوم این پروژه می‌باشد برای درک بهتر این موضوع بهتر است بگوییم توسعه‌دهندگان لایتنینگ برای برطرف کردن مشکلات و جلوگیری از هک شبکه لایتنینگ را به صورت مداوم آپدیت می‌کنند.

 

معایب و مشکلات شبکه لایتنینگ

 

معایب و مشکلات شبکه لایتنینگ

تا به این جای مقاله به ویژگی‌ها و مزایای لایتنینگ اشاره کردیم اما بهتر است بدانید این فناوری معایب و مشکلاتی را نیز با خود به همراه دارد. یکی از معایب شبکه صاعقه غیر شفاف بودن آن می‌باشد، یعنی تراکنش‌ها در این شبکه به دور از بلاک چین اصلی انجام می‌شود و این موضوع یک نقطه ضعف برای این فناوری به شمار می‌آید. زیرا در این صورت امنیت معاملات کاهش پیدا می‌کند، برهمین اساس بهتر است تراکنش‌های بزرگ را با این شبکه انجام ندهید و از شبکه لایتنینگ تنها برای تراکنش‌های خرد استفاده کنید.

همچنین یکی دیگر از معایب لایتنینگ عدم پشتیبانی از فضای آفلاین می‌باشد. یعنی انتقالات در این شبکه زمانی انجام می‌شود که مبدا و مقصد هر دو آنلاین باشند در غیر این صورت انتقال انجام نمی‌شود. اما در خود شبکه بیت کوین شرایط متفاوت است و تنها نیاز است که مبدا آنلاین باشد و در صورت آفلاین بودن مقصد، تراکنش به راحتی انجام می‌شود. برهمین اساس می‌توان گفت آنلاین بودن دو طرفین در زمان انتقال تراکنش‌ها یکی از مهم‌ترین معایب لایتنینگ به شمار می‌آید.

 

معرفی کیف پول لایتنینگ بیت کوین

 

کیف پول لایتنینگ چیست؟

کیف پول شبکه لایتنینگ (Lightning Wallet) یک نوع کیف پول دیجیتال است که برای کاربران امکانی فراهم می‌کند تا تراکنش‌های سریع و کم‌هزینه‌ای را در شبکه لایتنینگ انجام دهند. این کیف پول‌ها به طور خاص از رابط کاربری ساده برخوردار است و برای استفاده از قابلیت‌های شبکه لایتنینگ طراحی شده‌اند و معمولا یک گره لایتنینگ است که از تکنولوژی‌های لازم برای باز و بستن کانال‌های پرداخت و انجام تراکنش‌های خارج از زنجیره بهره می‌برند. اکنون که با مفهوم کلی کیف پول لایتنینگ آشنا شدید بهتر است بدانید که این پروژه از ویژگی‌های بسیار زیادی برخوردار است که این ویژگی‌ها باعث منحصر به فرد شدن کیف لایتنینگ نسبت به سایر کیف پول های بیت کوین شده است.

به صورت کلی کیف پول های لایتنینگ از پروتکل‌های امنیتی پیشرفته‌ای شامل کلیدهای خصوصی و عمومی، رمزنگاری داده‌ها و احراز هویت دو مرحله‌ای برای حفظ امنیت وجوه کاربران استفاده می‌کنند. همچنین بسیاری از کیف پول‌های لایتنینگ از آدرس‌های چند امضایی پشتیبانی می‌کنند که این موضوع امنیت تراکنش‌ها را افزایش می‌دهد. از همین رو، برای انجام تراکنش در شبکه لایتنینگ نیاز به تایید چند کلید خصوصی است. در این بین قابل ذکر است که در شبکه لایتنینگ نود و گره تاثیر بسیار زیادی برای تایید تراکنش‌ها دارند.

هر گره مسئولیت اساسی در این شبکه دارد که یکی از این مسئولیت‌ها نظارت بر شبکه بیت کوین برای اطمینان از ایمنی دارایی‌ها و انجام تراکش‌ها به کمک برقراری ارتباط با سایر گره‌ها می‌باشد. به صورت کلی ارتباط میان نودها نشان می‌دهد هر کانال چه میزان دارایی دارد. از همین رو برخی از کیف پول‌های لایتنینگ قابلیت اتصال به نودهای لایتنینگ را فراهم می‌کنند تا کاربران به‌طور مستقیم با شبکه ارتباط برقرار کرده و تراکنش‌های خود را مدیریت کنند.

 

بهترین کیف پول های لایتنینگ بیت کوین

اکنون که با مفهوم کیف پول شبکه لایتنینگ آشنا شدید بهتر است بدانید کیف پول های لایتنینگ به دو دسته کیف پول حضانتی (Custodial) و غیرحضانتی (Non-Custodial) تقسیم می‌شود. در چندین سال اخیر با شناخته شدن ویژگی‌های شبکه لایتنینگ کیف پول‌های متفاوتی وارد بازار شدند. با در نظر داشتن این موضوع در ادامه مقاله قصد داریم چند مورد از بهترین کیف پول های حضانتی و غیرحضانتی شبکه لایتنینگ را به شما معرفی کنیم.

  • کیف پول حضانتی ساتوشی (Wallet of Satoshi)
  • کیف پول غیرحضانتی الکتروم (Electrum)
  • کیف پول غیرحضانتی فینکس (Phoenix)
  • کیف پول غیرحضانتی بریز (Breez)
  • کیف پول غیرحضانتی موون (Muun)

 

جمع بندی

شبکه لایتنینگ (Lightning Network) به‌عنوان یکی از تحول‌آفرین‌ترین فناوری‌ها در حوزه ارزهای دیجیتال، پتانسیل بالایی برای تغییر و بهبود ساختار تراکنش‌های بیت کوین و سایر ارزهای دیجیتال دارد. این شبکه با هدف حل مشکلات اساسی بیت‌ کوین در مقیاس‌پذیری، سرعت و هزینه‌های بالا تراکنش‌ها طراحی شده است و با ارائه راهکاری مبتنی بر کانال‌های پرداخت خارج از زنجیره، به‌طور چشمگیری به این اهداف نزدیک شده است.

شبکه لایتنینگ با فراهم کردن امکان انجام تراکنش‌های سریع و کم‌هزینه، نه تنها تجربه کاربران را بهبود می‌بخشد، بلکه به کسب و کارها و سرویس‌دهندگان نیز ابزارهای کارآمدتری برای مدیریت پرداخت‌ها و تراکنش‌ها ارائه می‌دهد. همچنین ویژگی‌هایی مانند حفظ حریم خصوصی، کاهش بار شبکه اصلی و امکان انجام تعداد زیادی تراکنش با هزینه کم، این شبکه را به یک راه‌حل مناسب برای استفاده روزمره و تجاری تبدیل کرده است.

کیف پول تون کیپر چیست؟

تون کیپر یکی از انواع کیف پول های نرم افزاری است که برای ذخیره و انتقال ارزهای دیجیتال راه اندازی شده است و به عنوان یک کیف پول غیرحضانتی فعالیت می‌کند. از همین رو بهتر است بدانید که استفاده از کیف پول های غیرحضانتی برای تمامی سرمایه گذاران امکان پذیر است زیرا هیچ گونه کنترلی  بر روی دارایی سرمایه گذاران وجود ندارد از همین رو محدودیتی برای معاملات معامله گران اعمال نشده است. البته غیرحضانتی بودن تنها ویژگی کیف پول ton نیست بلکه این کیف پول از رابط کاربری ساده‌ای برخوردار است. با در نظر داشتن این موضوع کاربران مبتدی و تریدرهای حرفه‌ای به راحتی می‌توانند از این ولت استفاده کنند.

البته کیف پول تون کیپر از خدمات گسترده‌ای همچون سواپ (Swap)، استیکینگ ارزهای دیجیتال (Staking) و غیره نیز بهره‌مند است. همچنین همانطور که در ابتدای مقاله به آن اشاره کردیم این کیف پول ارز دیجیتال بر روی شبکه TON راه اندازی شده است؛ از همین رو پروژه تون کیپر از سرعت و کارایی بالایی برخوردار است زیرا شبکه تون تراکنش‌ها را در مدت زمانی کوتاهی تایید می‌کنند و همین موضوع منجر به افزایش سرعت کیف پول تون کیپر نیز می‌شود. البته این موارد تنها چند مورد از ویژگی‌های کیف پول تون کیپر است و این ولت ارز دیجیتال از ویژگی‌ها و قابلیت‌های بسیار زیادی بهره‌مند است.

 

کیف پول تون کیپر چیست؟

 

کیف پول تون کیپر از چه رمز ارزهایی پشتیبانی می کند؟

اکنون که با کیف پول tonkeeper آشنا شدید ممکن است این سوال برایتان به وجود آید که تون کیپر از چه رمز ارزهایی پشتیبانی می‌کند. در حال حاضر کیف پول تون کیپر تنها از ارز تتر و تون کوین پشتیبانی می‌کند از همین رو کاربران و معامله گران تنها می‌توانند این دو رمز ارز را به ولت تون کیپر انتقال دهند. با در نظر داشتن این موضوع افراد اگر به صورت اشتباهی رمز ارزهای خود را به این پلتفرم انتقال دهند ممکن است دارایی آن‌ها از بین بروند.

البته عده‌ای بر این باورند که کیف پول تون کیپر برای نات کوین مناسب است اما باید به این نکته اشاره کرد که در حال حاضر تون کیپر از ارز نات کوین پشتیبانی نمی‌کند. البته قابل ذکر است که به تازگی بازی تلگرامی به نام تپ سواپ راه اندازی شده است که این بازی شرایط مشابهی همچون نات کوین دارد از همین رو کیف پول تپ سواپ شرایطی فراهم کرده است تا افراد بتوانند این ولت را به بازی تپ سواپ متصل کنند.

در این صورت زمانی که ارز تپ سواپ عرضه شد، سرمایه گذاران می‌توانند رمز ارزهای خود را به تون کیپر انتقال دهند. با در نظر داشتن این موضوع می‌توان پیش‌بینی کرد که این ولت ارز دیجیتال در آینده پیشرفت‌های زیادی را در پیش دارد. برای کسب اطلاعات بیشتر در این مورد شما می توانید مقاله ” تپ سواپ چیست” را مطالعه کنید.

 

کیف پول تون کیپر از چه رمز ارزهایی پشتیبانی می کند؟

 

آموزش ساخت کیف پول تون کیپر

همانطور که در بخش‌های بالا نیز به آن اشاره کردیم کیف پول تون کیپر یکی از انواع کیف پول های نرم افزاری است که بر روی تلفن همراه و دسکتاپ نیز قابل نصب است. با در نظر داشتن این موضوع برای دسترسی و ساخت کیف پول تون کیپر باید مراحلی را طی کنید تا نصب کیف پول تون کیپر به درستی انجام شود. 

 

آموزش ساخت کیف پول تون کیپر

 

از همین رو برای دانلود این ولت بر روی سیستم عامل اندروید و IOS باید وارد برنامه Google Play و App Store شوید و نام Tonkeeper را سرچ کنید و به دانلود آن بپردازید. پس از دانلود کیف پول تون کیپر و ورود به این ولت در منوی اصلی شش گزینه با نام‌های Send (ارسال)، Receive (دریافت)، Scan (اسکن)، Swap (سواپ)، Buy& Sell (خرید و فروش) Stake (استیک) به شما نمایش داده می‌شود.

از همین رو در ادامه مقاله به توضیح کامل‌تری در خصوص نحوه واریز و برداشت از این کیف پول پرداختیم، پیشنهاد میکنیم اگر به بازی همستر علاقه دارید مقاله همستر کامبت چیست را مطلعه کنید که بتوانید این کیف پول را به راحتی به بازی همستر متصل کنید.

 

واریز در کیف پول tonkeeper

 

واریز در کیف پول tonkeeper

اکنون که با آموزش نصب کیف پول تون کیپر آشنا شدید باید برای واریز ارز تون کوین یا تتر وارد صفحه اصلی کیف پول شوید در این صورت در میان شش گزینه‌ای که در قسمت بالا به آن اشاره کردیم بر روی گزینه Receive کلیک کنید.

 

واریز در کیف پول tonkeeper

 

در این صورت همانطور که در تصویر بالا مشاهده می‌کنید دو روش برای واریز رمز ارزها به کیف پول تون وجود دارد که یکی از روش‌ها کپی آدرس مبدا و دیگری اسکن آدرس است. از همین رو با استفاده از این دو روش می‌توانید ارز تون کیپر یا تتر را به کیف پول خود انتقال دهید.

 

برداشت از کیف پول تون کیپر

 

برداشت از کیف پول تون کیپر

برای برداشت ارز دیجیتال تون کوین یا تتر مجدد باید وارد منو اصلی کیف پول شوید سپس از میان شش گزینه بالا بر روی گزینه Send کلیک کنید. در این صورت همانطور که در تصویر زیر مشاهده می‌کنید دو روش برای انتقال رمز ارزها وجود دارد که یکی از این روش‌ها وارد کردن آدرس مبدا می‌باشد و روش دیگر اسکن کردن آدرس است از همین رو با هر دو روش می‌توانید به راحتی به انتقال ارز TON یا USDT بپردازید. البته برای واریز یا برداشت انواع ارزهای دیجیتال باید در نظر داشته باشید که شبکه مبدا و مقصد باید یکسان باشد تا انتقال شما به درستی انجام شود.

 

برداشت از تون کیپر

 

جمع بندی

کیف پول تون کیپر (Tonkeeper) یک کیف پول غیرحضانتی است که بر روی سیستم عامل‌های اندروید، IOS و دسکتاپ قابل نصب می‌باشد. به صورت کلی این کیف پول به عنوان یک ابزار حیاتی در مدیریت ارزهای دیجیتال، با ویژگی‌های امنیتی پیشرفته، رابط کاربری ساده، راه اندازی شده است و شرایطی فراهم کرده است تا کاربران بتوانند به سواپ، خرید و فروش تون کوین و سایر رمز ارزها بپردازند و حتی تون کوین های خود را استیک کنند. البته این موارد تنها ویژگی‌های توکن کیپر نمی‌باشد بلکه این پروژه از ویژگی‌های بسیار زیادی برخوردار است. با در نظر داشتن این موضوع ما در این مقاله به معرفی کیف پول تون کیپر پرداختیم تا شما با آموزش ساخت کیف پول تون کیپر و ویزگی‌های آن بیشتر آشنا شوید.

کیف پول تلگرام چیست؟

کیف پول تلگرام (Telegram Wallet) یکی از انواع کیف پول های نرم افزاری است که به صورت یک ربات، در پیام رسان تلگرام راه اندازی شده است. از همین رو افراد می‌توانند با استفاده از شبکه اجتماعی تلگرام به واریز و برداشت و همچنین نگهداری از رمز ارزهای خود در كيف پول تلگرام بپردازند. البته باید به این نکته اشاره کرد که این کیف پول برخلاف سایر کیف پول های ارز دیجیتال به صورت حضانتی فعالیت می‌کند. یعنی هنگام راه اندازی ولت تلگرام، کلیدهای خصوصی به کاربران ارائه نمی‌شود که این موضوع از جهاتی ویژگی‌ها و معایب خاص خود را دارد.

زیرا عدم ذخیره عبارت بازیابی کیف پول تلگرام توسط کاربران باعث تسریع فرآیند راه اندازی می‌شود. اما از طرف دیگر این موضوع به عنوان معایب این پروژه نیز به حساب می‌آید زیرا عدم دسترسی به کلید خصوصی به این معنا است که کاربران کنترل زیادی بر روی دارایی‌های خود ندارند. از همین رو در صورت بروز مشکل، احتمال از دست رفتن دارایی‌های سرمایه گذاران وجود دارد.

 

کیف پول تلگرام چیست؟

 

کیف پول تلگرام از چه رمز ارزهایی پشتیبانی می کند؟

اکنون که با مفهوم کلی کیف پول ارز دیجیتال تلگرام آشنا شدید بهتر است بدانید که این پروژه از تمامی رمز ارزها پشتیبانی نمی‌کند و در حال حاضر تنها امکان واریز، برداشت و نگهداری نات کوین (NOT)، تون کوین (TON) و بیت کوین (BTC) وجود دارد. از همین رو پس از خرید تون کوین، بیت کوین و نات کوین می‌توانید رمز ارزهای خود را به این ولت ارز دیجیتال انتقال دهید. با در نظر داشتن این موضوع اگر کاربران به جز این سه رمز ارز، رمز ارزهای دیگری را به کیف پول تلگرام انتقال دهند ممکن است با مشکلات زیادی روبرو شوند.

برهمین اساس پیش از واریز و برداشت رمز ارزها به کیف پول تلگرام یا سایر پلتفرم‌های ارز دیجیتال باید دقت کنید که مبدا و مقصد از رمز ارز مورد نظر شما پشتیبانی کنند و شبکه‌ها یکسان باشد تا در این صورت انتقال شما به درستی انجام شود. قابل به ذکر است که در چند ماه اخیر تلگرام ربات‌هایی برای استخراج ارز دیجیتال معرفی کرده است برای کسب اطلاعات بیشتر در این مورد شما می توانید مقالات” همستر چیست” را مطالعه کنید.

 

کیف پول تلگرام از چه رمز ارزهایی پشتیبانی می کند؟

 

چگونه کیف پول تلگرام را فعال کنیم؟

برای استفاده از کیف پول تلگرام ممکن است این سوال برایتان به وجود آید که کیف پول تلگرام کجاست یا ساخت کیف پول تلگرام چگونه است؟ برای پاسخ به این سوال باید بگوییم Telegram Wallet یک کیف پول نرم افزاری است که به صورت ربات فعالیت می‌کند. از همین رو این کیف پول تلگرامی برخلاف سایر کیف پول های نرم افزاری قابل دانلود نیست برهمین اساس کاربران و سرمایه گذاران نمی‌توانند به دانلود کیف پول تلگرام بپردازند و برای دستیابی به این ولت باید مراحل مختلفی را طی کنند.

به صورت کلی برای نصب کیف پول تلگرام ابتدا باید وارد حساب تلگرامی خود شوند سپس در قسمت سرچ کلمه Wallet را سرچ کنند و بر روی ربات کیف پول کلیک کنند. در این صورت همان طور که در عکس زیر مشاهده می‌کنید صفحه ربات کیف پول تلگرام باز می‌شود. از همین رو در این بخش از آموزش فعال سازی کیف پول تلگرام سرمایه گذاران باید بر روی کلمه Start کلیک کنند. در گام بعدی، برای دسترسی به برنامه کیف پول تلگرام باید گزینه Open Wallet را انتخاب نمایند.

 

چگونه کیف پول تلگرام را فعال کنیم؟

 

پس از گذراندن این مراحل همانطور که در تصویر زیر مشاهده می‌کنید صفحه توضیحات کیف پول به شما نمایش داده می‌شود که در این صورت برای راه اندازی کیف پول تلگرام باید بر روی گزینه Let’s go کلیک کنید.

 

Open Wallet

 

از همین رو پس از گذراندن مراحل اموزش کیف پول تلگرام، ساخت کیف پول تلگرام به اتمام می‌رسد و می‌توانید رمز ارزهای تون کوین، نات کوین، تتر و بیت کوین را به این ولت اضافه کنند. 

 

Let's go

 

واریز در ولت تلگرام چگونه است؟

اکنون که با ساخت کیف پول تلگرام آشنا شدید ممکن است این سوال برایتان به میان آید که واریز در Telegram Wallet به چه شکل است. همانطور که در تصویر زیر مشاهده می‌کنید پس از راه اندازی کیف پول در تلگرام گزینه‌های متفاوتی را در قسمت منو مشاهده می‌کنید که این گزینه‌ها عبارت ‌اند از Send (برداشت رمز ارزها)، Add Crypto (واریز رمز ارزها)، Exchange (تبادل دارایی با سایر کاربران) و Sell (فروش رمز ارزها)، از همین رو سرمایه گذاران برای واریز ارزهای دیجیتال به این ولت باید بر روی گزینه Add Crypto کلیک کنند.

در این صورت صفحه جدیدی برای آن‌ها باز می‌شود که در این قسمت سه گزینه Bank Card (خرید با کارت بانکی) ، P2P Market (خرید از سایر کاربران یا همان بازار همتا به همتا) و External Wallet (دریافت دارایی از کیف پول خارجی) نمایش داده می‌شود. از همین رو برای واریز رمز ارزها باید بر روی گزینه External Wallet کلیک کنند و رمز ارز مورد نظر خود را انتخاب کنند تتا بتوانند به صفحه واریز رمز ارزها دسترسی پیدا کنند.

در این قسمت باید دو روش برای واریز رمز ارزها به معامله گران نمایش داده می‌شود که این دو روش حاوی آدرس متن و کد QR است. بنابراین در قسمت آدرس می‌توانند با وارد کردن آدرس رمز ارز مورد نظر خود می‌توانند به شارژ کیف پول تلگرام بپردازند.

 

واریز در ولت تلگرام چگونه است؟

 

برداشت در ولت تلگرام چگونه است؟

اکنون که با واریز ارزهای دیجیتال به کیف پول تلگرام آشنا شدید بهتر است با نحوه برداشت رمز ارزها از این کیف پول نیز آشنا شوید. برای برداشت رمز ارزها از Telegram Wallet باید گزینه Send را انتخاب کنند و آدرس مقصد را وارد کنند. البته باید در نظر داشته باشید که در برای برداشت نیز سه گزینه Bank Card (خرید با کارت بانکی) ، P2P Market (خرید از سایر کاربران یا همان بازار همتا به همتا) و External Wallet نمایش داده می‌شود.

از همین رو باید دقت کنید که در روش‌های Bank Card و P2P Market یک طرف معاملات همیشه باید ارز رایج‌های کشورها همچون یورو، دلار و غیره باشد. با در نظر داشتن این موضوع کاربرانی که قصد استفاده از این دو روش را دارند باید از ویزا یا مستر کارت برخوردار باشند.

 

برداشت در ولت تلگرام چگونه است؟

 

مزایا و معایب کیف پول تلگرام

برای شناخت هرچه بیشتر کیف پول تلگرام بهتر است در خصوص مزایا و ویژگی‌های این پروژه نیز اطلاعات کافی داشته باشید. به صورت کلی رابط کاربری این ولت به صورت ساده و روان طراحی شده است از همین رو کاربران و سرمایه گذاران تازه کار و مبتدی نیز می‌توانند از این کیف پول استفاده کنند. همچنین امنیت این پروژه از سطوح بسیار با برخوردار است و از الگوریتم‌های رمزنگاری قوی برای محافظت از دارایی‌های سرمایه گذاران کمک گرفته می‌شود.

البته سرعت بالا و کارمزد پایین کیف پول تلگرام نیز به عنوان یکی از مهم‌ترین مزایای Telegram Wallet شناخته می‌شود. با در نظر داشتن این موضوع باید به این نکته اشاره کنیم که هر پروژه در کنار داشتن ویژگی‌ها و مزایای متعدد از معایبی نیز برخوردار است. که پشتیبانی از رمز ارزهای محدود یکی از معایب این پروژه می‌باشد و از آنجایی که این کیف پول به صورت متمرکز فعالیت می‌کند و تیم توسعه دهنده تلگرام بر روی آن نظارت دارد بسیاری از کاربران از فعالیت در این پروژه خودداری می‌کنند.

 

مزایا و معایب کیف پول تلگرام

 

جمع بندی

کیف پول تلگرام با ارائه امکانات گسترده‌ مانند پرداخت‌های سریع و امن، پشتیبانی از ارزهای دیجیتال و یکپارچگی با پلتفرم پیام رسان تلگرام، توانسته جایگاه ویژه‌ای در میان سرمایه گذاران و معامله گران به دست آورد. از همین رو افراد می‌توانند با استفاده از این ولت به نگهداری ارز تون کوین، نات کوین، بیت کوین و تتر بپردازند. البته کیف پول تلگرام یکی از انواع کیف پول های حضانتی می‌باشد که این موضوع نشان می‌دهد که کلید خصوصی کیف پول در اختیار شخص ثالث قرار می‌گیرد. با در نظر داشتن این موضوع ما در این مقاله به توضیح کامل‌تری در خصوص Telegram Wallet پرداختیم.

امنیت بلاکچین به چه شکلی است؟

فناوری بلاکچین از ساختار منسجی طراحی شده است و فرآیند پردازش و ذخیره اطلاعات را با استفاده از مکانیزم‌هایی پیشرفته رمزنگاری شده و راه‌حل‌های ریاضی انجام می‌دهد. با در نظر داشتن این موضوع می‌توان به این نکته توجه کرد که به دلیل ویژگی‌های منحصربه فرد دنیای بلاک چین توسعه دهندگان بازار ارزهای دیجیتال رمز ارزهای خود را برروی بستر بلاکچین طراحی کرده‌اند تا بتوانند از امنیت بلاکچین استفاده کنند.

البته قابل ذکر است که حوزه کریپوتکارنسی تنها فناوری نیست که بر روی حوزه بلاکچین قرار دارد یلکه هر فناوری که در آن امنیت و ثبات اهمیت داشته باشد می‌توانند از بلاک چین استفاده کنند. از همبن رو امنیت بلاک چین یک روش جامع مدیریت ریسک است که از طریق اجرای چارچوب‌های امنیت سایبری، روش‌های تست امنیتی و شیوه‌های کدگذاری امن برای محافظت بلاک چین به دست می‌آید. همچنین امنیت بلاکچین از این فناوری در برابر کلاهبرداری آنلاین، نقض و سایر حملات سایبری محافظت می‌کند.

 

امنیت بلاکچین به چه شکلی است؟

امنیت بلاکچین عمومی

به صورت کلی در چندین سال گذشته بلاک چین در چهار نوع متفاوت راه اندازش شده است که می‌توان بلاکچین خصوصی (Private Blockchain) و عمومی (Public Blockchain) را به عنوان مهم‌ترین انواع بلاکچین معرفی کرد. از همین رو بهتر است بدانید که بلاک چین عمومی ابتدا برای بیت کوین راه‌اندازی شده است و به همه افراد اجازه مشارکت در شبکه را می‌دهند تا بتوانند حتی در تایید تراکنش‌ها نیز شرکت کنند.
البته این موضوع به این معنا نیست که نظارتی بر روی این نوع بلاکچین وجود ندارد بلکه بلاک چین عمومی بلکه برای این فناوری توسعه دهندگانی در نظر گرفته شده است که این افراد موظف‌اند کد را برای اشکالات، آسیب پذیری‌ها و سایر مسائل بلاک چین به صورت مداوم بررسی کنند. از همین رو امنیت و ویژگی‌های بلاک چین عمومی به صورت مداوم بررسی و بهبود می‌یابد.
امنیت بلاکچین عمومی

امنیت بلاکچین خصوصی

بلاک چین خصوصی نیز یکی از انواع بلاکچین می‌باشد که به صورت انحصاری با دسترسی محدود فعالیت می‌کنند که این موضوع این نوع بلاک چین‌ها را متمرکز می‌سازد. که این کنترل متمرکز به طور بالقوه مقاومت بلاک چین خصوصی را در برابر برخی تهدیدات خارجی افزایش می‌دهد. همچنان ایمن سازی یک بلاک چین خصوصی تنها بر عهده نهاد عامل است. البته باید به نکته توجه کرد که ماهیت متمرکز این نوع بلاک چین ها به این معنی است که یک نقطه شکست وجود دارد که اجرای اقدامات امنیتی قوی را برای موسسه ضروری می‌کند. با در نظر داشتن این موضوع به دلیل دسترسی محدود می‌توان گفت بلاک چین خصوصی از امنیت بالاتری برخوردار است.

 

امنیت بلاکچین خصوصی

 

کلاهبرداران از چه روش به امنیت بلاکچین حمله می کنند؟

بلاکچین به شکلی طراحی شده است که امکان دستکاری آن وجود ندارد و همین موضوع می‌تواند امنیت این فناوری را افزایش دهد اما باید به این نکته توجه کرد که بلاک چین با داشتن ویژگی ضد دستکاری یا سایر ویژگی‌هااز حملات سایبری‌ و کلاهبرداری در امان نیست. زیرا افرادی که قصد کلاهبرداری دارند می‌توانند آسیب پذیری زیر ساخت‌ها بلاک چین را شناسایی کنند. از همین رو کلاهبرداران از روش‌های متفاوتی برای حمله به امنیت بلاکچین استفاده می‌کنند که این روش‌ها عبارت‌اند از:

 

  • حمله روتینگ (Routing): حمله روتینگ یک نوع حمله سایبری است که به مسیر انتقال اطلاعات در بستر اینترنت مربوط می‌باشد و از آنجایی که فناوری بلاک چین در لحظه اطلاعات زیادی را منتقل می‌کند کلاهبرداران از این روش برای حمله به امنیت بلاکچین استفاده می‌کنند. زیرا در زمان شروع حمله روتینک کاربر متوجه هیچگونه مشکلی نمی‌شود و دقیقا زمانی که همه چیز به شکل طبیعی به نظر می‌رسد هکرها در پشت پرده مسیر انتقال اطلاعات را دستکاری می‌کنند و تا بتوانند اطلاعات مورد نظر خود را استخراج کنند.

 

  • حمله فیشینگ (Phishing): گاهی ممکن است با یکسری تبلیغات مبتنی بر خرید و فروش یک کالا مواجه شده باشید که برایتان از یک شماره ناشناس ارسال شده باشد و برای ورود لینکی را برای شما ارسال کرده باشد. ممکن است شما وارد لینک شوید و با وارد کردن اطلاعات حساب خود در آن سایت غیرواقعی، تحت حمله  فیشینگ قرار بگیرید در این صورت هکر با ورود به حساب کاربری شما، تمام موجودی شما را به کیف پول دیگری انتقال می‌دهد.

 

  • حمله ۵۱ درصد: امنیت بلاکچین هایی که با الگوریتم Proof of work کار می‌کنند در اثر توزیع توان پردازشی بین تمام نود یا گره‌های شبکه تأمین می‌شود و برای تأیید بلاک‌ها باید بیش از نیمی از نودها موافقت خود را با عملیات مربوطه اعلام کنند. اگر یک ماینر یا مجموعه‌ای از آن‌ها به طریقی بتواند بیش از ۵۰ درصد توان پردازشی شبکه را در اختیار بگیرد، می‌تواند بلاک‌های مدنظر خود را به شبکه اضافه کند و درون آن‌ها تراکنش‌های نامعتبر را به صورت تأیید شده ثبت نماید. که به این نوع حمله‌ها به اصطلاح حمله ۵۱ درصدی می‌گویند.

 

کلاهبرداران از چه روش به امنیت بلاکچین حمله می کنند؟

 

جمع بندی

به طور کلی، بلاک چین به دلیل استفاده از الگوریتم‌های رمزنگاری قوی، شبکه پراکنده، الگوریتم معدن و الگوریتم اثبات از امنیت بالایی بهره‌مند است. زیرا این مکانیزم‌های امنیتی باعث می‌شوند که بلاک‌چین به عنوان یک سیستم غیرقابل تغییر در برابر تغییرات و حملات از خود مقاومت نشان دهد. همچنین این فناوری به دلیل داشتن امنیت بالا شرایط مناسبی برای انتقال و ذخیره اطلاعات فراهم کرده است.

از همین رو به عنوان پایه‌ای برای ایجاد انواع مختلفی از برنامه‌ها و کاربردهای دیجیتالی مورد استفاده قرار می‌گیرد. با در نظر داشتن این موضوع به طور کلی، امنیت بلاکچین به عنوان یکی از اصول اساسی و بنیادین آن، از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است و از آنجا که بر اساس این اصول طراحی و پیاده‌سازی می‌شود، بسیاری از امنیت‌های مرتبط با حفظ اطلاعات را فراهم می‌کند.

توکن امنیتی چیست؟

کلمه Security در زبان انگلیسی دو معنای مختلف “امنیت” و “اوراق بهادار” دارد. در همین راستا Security Token را در زبان فارسی به‌عنوان توکن امنیتی یا اوراق بهادار معرفی می‌کنند. این دسته از توکن‌ها، نوعی دارایی رمزنگاری شده هستند که مالکیت افراد را بر سهام شرکت‌ها نشان می‌دهند. معاملات سنتی سهام در بازارهای سرمایه کشورها جریان دارند. شرکت‌ها برای توسعه فعالیت خود از ظرفیت فناوری بلاک‌چین برای جذب نقدینگی استفاده می‌کنند. به‌این ترتیب که آن‌ها توکن‌ های امنیتی اختصاصی خود را با شرایط ویژه در بستر بلاک‌چین تعریف می‌کنند. سپس این توکن‌ها را به‌فروش می‌رسانند. در واقع توکن‌ های امنیتی را می‌توان به‌نوعی سهام دیجیتال در نظر گرفت.

 

توکن امنیتی چیست؟

 

تفاوت توکن امنیتی و کاربردی چیست؟

تا اینجا بررسی کردیم که توکن امنیتی چیست برهمین اساس در این قسمت لازم است به بررسی تفاوت توکن‌ های امنیتی و کاربردی بپردازیم. همان‌طور که اشاره کردیم، توکن‌ های امنیتی به‌نوعی نشان‌دهنده مالکیت افراد بر یک دارایی خارج از شبکه بلاک‌چین هستند. به‌عبارت دیگر شما با خرید و فروش این توکن‌ها در واقع بخشی از سهام یک شرکت را معامله می‌کنید. این در حالی است که توکن‌ های کاربردی چنین ماهیتی ندارند. وقتی شما بیت کوین خریداری می‌کنید، به‌هیچ عنوان مالک بخشی از این شبکه بلاک‌چین نخواهید شد.

موضوع مهم دیگر درباره تفاوت توکن امنیتی و کاربردی مربوط به کاربردهای آن‌ها است. هر یک از ارزهای دیجیتال Utility، کاربرد خاصی دارند. به‌عنوان مثال بیت‌کوین به‌عنوان یک ارز دیجیتال برای پرداخت‌های الکترونیک همتا به همتا قابل استفاده است. از طرفی دیگر اتریوم علاوه بر کاربرد مشابه بیت‌کوین، برای پرداخت هزینه کارمزد در توسعه برنامه‌های غیرمتمرکز و قراردادهای هوشمند در بستر این بلاک‌چین استفاده می‌شود.

در این مورد توکن کاربردی در مقابل توکن امنیتی قرار دارد زیرا این توکن‌ها برای تراکنش روزانه مورد استفاده قرار نمی‌گیرد. هر یک از این توکن‌ها صرفا یک سند دیجیتال رمزنگاری شده هستند که مالکیت دارنده آن را بر سهام یک شرکت نشان می‌دهند. برهمین اساس هیچ کاربرد دیگری را نمی‌توان برای آن‌ها متصور بود. در کنار تفاوت‌هایی که برای این توکن‌ها ذکر کردیم، یک شباهت میان آن‌ها وجود دارد. شباهت اصلی آن‌ها در قیمتشان است زیرا قیمت آن‌ها به‌هیچ عنوان ثابت نیست و بسته به‌عوامل گوناگونی در گذر زمان تغییر می‌کند.

 

تفاوت توکن امنیتی و کاربردی چیست؟

 

دلایل عرضه توکن امنیتی چیست؟

در سال‌های اخیر شاهد افزایش استقبال شرکت‌ها از عرضه توکن امنیتی هستیم. چرا این شرکت‌ها به‌جای فعالیت در بازار سهام سنتی، به‌ این سمت گرایش پیدا کرده‌اند؟ پاسخ به‌این سوال را از چند جنبه می‌توان بررسی کرد. اولین و مهم‌ترین دلیل، تامین نقدینگی است. در یک بازار سنتی سهام، معمولا سرمایه‌گذاران محدودی فعالیت می‌کنند. اما با عرضه توکن‌ های امنیتی یک شرکت می‌تواند خود را در مقابل سرمایه‌های بین‌المللی قرار دهد. این موضوع فرصت تامین مالی در حجم و اندازه‌های بیشتری را فراهم می‌کند.

از آن گذشته انعطاف‌پذیری در یک بازار مبتنی بر فناوری بلاک‌چین در مقایسه با بازارهای سنتی سهام به‌مراتب بیشتر است؛ چرا که فناوری بلاک‌چین زیرساخت لازم برای حرکت به‌سمت تمرکززدایی را فراهم می‌کند. در نتیجه سرمایه‌گذاران بیشتری از پروژه‌های این چنینی استقبال خواهند کرد. همان‌طور که می‌دانید کریپتوکارنسی یک بازار 24 ساعته بدون تعطیلی است و از این موضوع با هیچ بازار سهام دیگری در کشورهای مختلف جهان قابل مقایسه نیست.

 

دلایل عرضه توکن امنیتی چیست؟

 

انواع توکن امنیتی چیست؟

توکن امنیتی توسط یک شرکت تولید و عرضه می‌شود. به‌همین دلیل هر توکن شرایط خاص خود را دارد که از سوی صادرکننده تعریف می‌شود. برهمین اساس شما باید قبل از خرید یک توکن، امتیازات و اختیاراتی که به‌موجب آن بهر‌ه‌مند می‌شوید را به‌دقت ارزیابی کنید. در حال حاضر این توکن‌ها انواع متفاوتی دارند و آن‌ها را می‌توان به دو گروه اصلی تقسیم کرد که عبارت‌اند از:

 

انواع توکن امنیتی چیست؟

 

توکن امنیتی سهام (Equity Token)

هر واحد از این توکن در واقع نماینده یک سهم از مجموعه سهام شرکت است. بنابراین دقیقا کاربردی مشابه سهام سنتی دارد. با خرید این توکن شما در سود و زیان یک شرکت سهیم می‌شوید. معمولا سود سهام‌داران نیز در قالب توکن پرداخت می‌شود. علاوه بر آن شما به‌عنوان سهام‌دار بسته به تعداد توکن امنیتی که در اختیار دارید، از حق رای در تصمیم‌گیری‌های شرکت نیز برخوردار خواهید شد. رای‌گیری‌ها نیز در بستر بلاک‌چین به‌صورت کاملا شفاف برگزار می‌شوند. این شرایط مشابه با شرایط توکن حاکمیتی است زیرا دارندگان توکن‌ های حاکنیتی نیز با داشتن حق رای می‌توانستند در آینده آن پلتفرم تاثیر گذار باشند.

 

توکن امنیتی سهام

 

2. توکن امنیتی اوراق قرضه (Debt Token)

توکن امنیتی اوراق قرضه نوع دیگری از توکن‌ های امنیتی است که با خرید آن‌ها مالکیت شرکت به‌شما تعلق نمی‌گیرد. بلکه این توکن‌ها توسط شرکت‌ها تنها با هدف تامین مالی عرضه می‌شود. شرکت با فروش این توکن متعهد می‌شود که در سر رسید مشخصی، اصل سرمایه را به همراه سود آن در اختیار خریداران قرار دهد. این توکن‌ها در واقع مشابه اوراق قرضه هستند که امروز هم در کشور ما خرید و فروش می‌شوند.

 

 توکن امنیتی اوراق قرضه

 

آیا توکن امنیتی همان اوراق بهادار است؟

در کشورهایی مانند آمریکا که اجازه خرید و فروش توکن امنیتی داده شده، این دارایی‌ها به‌عنوان اوراق بهادار شناخته می‌شوند. هر دارایی که تحت عنوان اوراق بهادار شناسایی شود، باید مطابق قوانین کمیسیون بورس و اوراق بهادار آمریکا (SEC) عرضه و معامله شود. بد نیست که نیم نگاهی به مفهوم اوراق بهادار از نظر SEC بیندازیم. حکم دادگاه عالی آمریکا در سال 1946 در پرونده شکایت این کمیسیون علیه شرکت هوی (Howey) مبنای عمل SEC قرار می‌گیرد. در قالب این حکم، چهار ویژگی برای اوراق بهادار ذکر شده که عبارت‌اند از:

  • پول نقد در آن سرمایه‌گذاری می‌شود.
  • سرمایه‌گذاری در آن با هدف کسب سود مالی صورت می‌گیرد.
  • سرمایه‌گذاری در یک شرکت یا کسب‌وکار انجام می‌شود.
  • سود حاصل سرمایه‌گذاران از محل فعالیت شرکت‌ها به‌دست می‌آید.

خرید و فروش توکن‌ های امنیتی تحت نظارت کمیسیون بورس و اوراق بهادار آمریکا در این کشور صورت می‌گیرد. با توجه به نقش آمریکا در بازار کریپتو به‌نوعی می‌توان ادعا کرد که عملا SEC عرضه تمام توکن‌ های امنیتی در دنیا را زیر چتر نظارتی خود دارد. این موضوع قطعا به سامان‌دهی و قانون‌مندی خرید و فروش توکن‌ های امنیتی کمک می‌کند؛ اما چالش‌هایی را هم برای تمرکززدایی به‌همراه دارد.

 

آیا توکن امنیتی همان اوراق بهادار است؟

 

جمع بندی

در این مطلب بررسی کردیم که توکن امنیتی چیست و چگونه کار می‌کند. همان‌طور که مشاهده کردید، در مقایسه با توکن‌ های کاربردی معمولا در بازار کریپتو، با دارایی‌های متفاوتی روبه‌رو هستیم. این دارایی‌ها در حال حاضر در مقیاس محدود در صرافی‌های ارز دیجیتال معامله می‌شوند. برهمین اساس باید منتظر ماند و دید که فراگیر شدن بازار کریپتو در سراسر دنیا به توسعه عرضه سهام دیجیتال در قالب توکن‌ های امنیتی توسط شرکت‌های بزرگ در دنیا منتهی می‌شود یا خیر؟

حمله جستجوی فراگیر با چه هدفی انجام می‌شود؟

هکرها از روش حمله جستجوی فراگیر برای دستیابی به اطلاعات شخصی و داده‌های کاربران استفاده می‌کنند. همچنین، برای استفاده از بروت فورس از یک اسکریپت، اپلیکیشن هک‌کننده یا پردازش‌ دهنده‌های مختلفی برای دست‌یابی به اطلاعات مورد نیاز استفاده می‌شود. این روش حمله سایبری بیشتر در فرآیند حمله سایبری (Cyber Kill Chain) و در مراحل شناسایی و نفوذ به اطلاعات کاربران کاربرد دارد. هکرها برای ورود به اطلاعات کاربران باید به نقاط ورودی هدف خود دسترسی پیدا کنند. در همین بین حمله جستجوی فراگیر می‌تواند راهکاری سریع برای دسترسی هکرها به نقاط ورودی باشد.

پس از اینکه هکرها توانستند به شبکه‌های مورد نظر دسترسی پیدا کنند می‌توانند مجددا از بروت فورس برای دسترسی بیشتر خود یا حملات تنزل رمزنگاری (Encryption Downgrade Attacks) استفاده کنند. همچنین در فضای وب سایت‌هایی وجود دارند که از دید عموم کاربران مخفی هستند و به صفحات دیگر لینک داده‌ نشده‌اند. اما هکرها با استفاده از بروت فورس می‌توانند به صفحات مخفی وب دسترسی پیدا کنند. البته حمله جستجوی فراگیر یا بروت فورس انواع مختلفی دارد و هر یک کاربردهای متفاوتی نیز به همراه دارند.

 

حمله جستجوی فراگیر با چه هدفی انجام می‌شود؟

 

حمله جستجوی فراگیر معکوس چیست؟

بروت فورس معکوس یکی نوع حمله جستجوی فراگیر می‌باشد که به عنوان یکی از معروف‌ترین بروت فورس نیز شناخته می‌شود. در حملات Brute Force Attack معکوس هکر از یک رمز عبور رایج و چندین نام کاربری متفاوت برای دستیابی به یک شبکه استفاده می‌کند. در این نوع حملات، هکرها به رمز عبور دسترسی دارند اما نام کاربری را در دست ندارند و برای به دست آوردن آن تنها یک نام کاربری را هدف نمی‌گیرند. بلکه تعدادی رمز رایج و معروف را با یک پسفورد برای تست روی بسیاری از نام‌های کاربری امتحان می‌کنند.

 

حمله جستجوی فراگیر معکوس چیست؟

 

چگونه با حمله جستجوی فراگیر مقابله کنیم؟

توسعه دهندگانی که سیستم‌های تایید مجوز را مدیریت می‌کنند، می‌توانند اقدامات متفاوتی همچون قفل کردن آدرس‌های IP که تعداد زیادی لاگین ناموفق ایجاد کرده‌ است و  استفاده از delay در نرم افزار password-checking را انجام دهند. اگر در روند حمله جستجوی فراگیر تاخیر زمانی حتی در حد چند ثانیه صورت گیرد، می‌تواند تاثیر این حمله را تا حد قابل زیادی کاهش دهد. همچنین کاربران فضای وب می‌توانند با انتخاب پسوردهای طولانی و پیچیده در برابر حملات بورس فورت مقاومت کنند.

 

چگونه با حمله جستجوی فراگیر مقابله کنیم؟

 

حتی جالب است بدانید احراز هویت یا رمز دوعاملی در بازار ارزهای دیجیتال و سایر فضای وب و استفاده از پسوردهای اختصاصی بر روی هر دستگاه می‌تواند تا حدی از حمله جستجوی فراگیر جلوگیری کند. اکنون که با این روش حمله سایبری آشنا شدید بهتر است بدانید برای جلوگیری از این حمله BFA پسوردهای خود را پیچیده و دشوار و حروف بزرگ و کوچک و اعداد و علامت انتخاب کنید. تا بتوانید از هرگونه خطر احتمالی جلوگیری کنید.

هویت دیجیتال چیست؟

هویت دیجیتال (Digital Identity) یا همان هویت آنلاین در ابتدا تنها در بعضی از سایت‌های متفاوت راه‌اندازی شده بود. اما با گذشت زمان این فناوری در بیشتر وقایع زندگی روزمره تاثیر گذار بود. فراگیری هویت آنلاین به شکلی بود که اگر زمانی شما قصد ثبت نام در سامانه‌ای را داشتید یا حتی اگر بخواهید در سایتی کالایی را خریداری کنید. در این صورت پیش از انجام هرگونه عملیاتی یا حتی ورود به آن سایت، باید اطلاعات خود را ثبت کنید تا بتوانید عملیات مورد نظر را انجام دهید.

این فناوری تا جایی پیشرفت کرد که پای هویت آنلاین به حوزه ارزهای دیجیتال نیز کشیده شد و پلتفرم‌های معاملاتی برای کاربران خود هویت دیجیتالی به نام احراز هویت در نظر گرفتند. البته در گذشته بسیاری از پلتفرم‌های معاملاتی خارجی احراز هویت را برای کاربران خود اجباری نکرده بود. اما پس از گذشت مدتی صرافی‌هایی همچون بایننس، کوین بیس و کوکوین برای امنیت بیشتر کاربران، احراز هویت را اجباری کرده است. البته احراز هویت یا ثبت هویت آنلاین در صرافی‌های خارجی برای کاربران ایرانی مشکلات زیادی به همراه داشت. زیرا به دلیل تحریم‌هایی که در چند سال اخیر برای کشور ایران در نظر گرفته‌ شده است، کاربران ایرانی قادر به فعالیت در این پلتفرم‌ها نمی‌باشند

 

هویت دیجیتال چیست؟

 

آیا هویت دیجیتال اهمیت دارد؟

به نوعی هویت آنلاین نشان می‌دهد که کاربران همان اشخاصی هستند که ادعا می‌کنند یا می‌خواهند از اطلاعات شخص دیگری سو استفاده کنند. به طور مثال فرض کنید اگر قصد خرید از یک پلتفرم معاملاتی را دارید اگر این پلتفرم از روند احراز هویت استفاده نکند کاربران سعی می‌کنند به سراغ پلتفرم دیگری برود. زیرا این موضوع ممکن است امنیت کاربران را به خطر بنیدازد.

حتی فرض کنید یک سایت آموزشی قرار است پکیج‌هایی به فروش بگذارد. اگر این سایت از هویت آنلاین کاربران خود مطلع نباشد ممکن است افرادی سودجو برای کلاهبرداری اقدام کنند. برهمین اساس زمانی که وارد سایتی می‌شوید و اطلاعات هویتی شما را می‌خواهد در ابتدا ممکن است با خود فکر کنید، قصد سوءاستفاده از اطلاعات شما را دارد. ولی این کار تنها برای امنیت بیشتر سایر کاربران می‌باشد.

 

آیا هویت دیجیتال اهمیت دارد؟

 

انواع هویت دیجیتال

اکنون که با هویت آنلاین و کاربرد آن در حوزه ارزهای دیجیتال‌ آشنا شدید بهتر است بدانید هویت آنلاین به دو شکل متفاوت تقسیم می‌شود. اولین نسخه این فناوری یک سند احراز هویت فزیکی می‌باشد. مانند اسکن مدارک شناسایی که در کامپیوتر شما ذخیره می‌شود. دومین نسخه شامل انواع روش‌های اعتبار سنجی برای دسترسی به خدمات آنلاین می‌باشد که از طریق یک فرآیند احراز هویت اولیه ایجاد می‌شوند.

 

انواع هویت دیجیتال

 

به طور مثال زمانی که برای تلفن همراه خود رمزی را در نظر بگیرید می‌توانید به جای پین از اثر انگشت و چهره شما استفاده کند. همچنین بهتر است بدانید هویت دیجیتال انواع متفاوتی دارد که هر کدام با یکدیگر متفاوت است. با در نظر داشتن این موضوع ما در این بخش قصد داریم چند نوع از هویت آنلاین را به شما معرفی کنیم.

  •  هویت دیجیتال اعتبارنامه (Digital ID as credential)
  •  هویت دیجیتال کاربر (Digital ID as user)
  •  هویت دیجیتال یک شخصیت (Digital ID as character)
  • شناسه دیجیتال به عنوان سابقه (Digital ID as reputation)

اکنون که با این نوآوری آشنا شدید بهتر است بدانید اگر سایت یا پلتفرمی برای ثبت هویت، اطلاعات شخصی را بخواهد بهتر است ابتدا باید از آن سایت و پلتفرم مطمئن شوید تا اطلاعات خود را وارد کنید.

کریپتوگرافی (Cryptography) چیست؟

کریپتوگرافی یا همان رمزنگاری (Cryptography)، فناوری متفاوت می‌باشد که برای مخفی کردن یا نگهداری داده‌های امن مورد استفاده قرار می‌گیرد. یعنی این تکنولوژی مدرن با کمک علوم ریاضی و محاسبات می‌تواند در رمزگذاری و رمز گشایی اطلاعات، یکپارچگی آن‌ها و صحت داده‌ها کاربرد داشته باشد. همچنین با کمک Cryptography کاربران می‌توانند یک متن ساده را به صورت رمزنگاری شده در آورند. پس از رمزنگاری پیام‌ها تنها عده‌ای محدود که از قبل توسط مبدا مشخص شده با کمک یک کلید رمزگشا قادر به دسترسی و خواندن آن پیام‌ها هستند.

البته این تکنولوژی زمانی مشهور و پر اهمیت شد که توسعه دهندگان از فناوری رمزنگاری در حوزه ارز دیجیتال استفاده کردند. برهمین اساس کریپتوگرافی توانست به یکی از ویژگی‌های مهم دنیای ارز دیجیتال تبدیل شود و باعث شد بسیاری از سرمایه گذاران و تریدرها به کار در این بازار مالی علاقه‌مند شوند. برهمین اساس در بخش‌های بعدی قصد داریم در خصوص کاربرد این فناوری در حوزه ارزهای دیجیتال بیشتر بپردازیم.

 

کریپتوگرافی (Cryptography) چیست؟

 

تاریخچه کریپتوگرافی

کریپتوگرافی فناوری نوظهور نیست و از سال‌ها پیش افراد زیادی از رمزنگاری برای رساندن پیغام‌های خود به دیگران استفاده می‌کردند. به نوعی هزاران سال پیش از اولین ظهور فناوری رمزنگاری می‌گذرد اما در آن سال‌ها کارکرد این تکنولوژی به این شکل نبود و تفاوت‌هایی داشت. اولین بار در مصر باستان کتیبه حکاکی شده با ظاهری متفاوت تولید شد.

اگر چه این کتیبه به صورت کامل رمزنگاری نشده بود اما متن آن تغییر کرده بود و افراد کمی می‌توانستند نوشته‌های این کتیبه را شناسایی کنند. البته بهتر است بدانید که هرچه زمان بیشتری می‌گذشت استفاده از این فناوری نیز تغییر می‌کرد و روز افزون با پیشرفت‌های زیادی مواجه می‌شد. اما فناوری رمزنگاری این روزها رنگ و بوی دیگری به خود گرفته است و از ویژگی‌های بسیار زیادی برخوردار است.

 

تاریخچه کریپتوگرافی

 

ویژگی‌ های کریپتوگرافی

تا به اینجای مقاله به چندین ویژگی مهم کریپتوگرافی اشاره کردیم، اما این فناوری متفاوت از ویژگی‌های بسیار زیادی برخوردار است. یکی از ویژگی‌های مهم این فناوری داشتن احراز هویت برای کاربران می‌باشد. یعنی زمانی که شخصی قصد بخواهد داده یا اطلاعاتی را برای دوستان خود انتقال دهد پیش از انجام این کار ابتدا باید مبدا و مقصد احراز هویت انجام دهند. این فرایند توسط تکنیک‌های رمزنگاری شده مانند امضای دیجیتال طراحی شده است که به کاربران این امکان را می‌دهد تا هویت فرستنده خود را بررسی و تایید کنند تا اطلاعات را به شخص دیگری یا یک هویت جعلی ارسال نکنند.

البته که اگر شخصی قصد ارسال داده یا پیامی را دارد تا زمان رسیدن آن پیام به مقصد در طول مسیر آ شخص امکان دسترسی یا تغییر داده‌های را ندارد که این موضوع یکی دیگر از ویژگی‌های Cryptography می‌باشد.

 

ویژگی‌ های کریپتوگرافی

 

کاربرد کریپتوگرافی در دنیای ارزهای دیجیتال

بازار ارزهای دیجیتال با داشتن ویژگی‌ها و فراهم کردن شرایطی متفاوت توانسته محبوبیت بسیار زیادی را نسبت به سایر بازارهای مالی به دست آورد. یکی از ویژگی‌هایی که توانسته بازار کریپتو را نسبت به سایر بازارهای مالی متمایز کند استفاده از فناوری کریپتوگرافی می‌باشد. زیرا این فناوری برای کاربران شرایطی فراهم می‌کند تا انتقالات خود را به صورت ناشناس و رمزنگاری شده انجام دهند.

به طور مثال زمانی که شما قصد واریز رمز ارزی را به سایت یا پلتفرمی دارید برای واریز شما تنها با یک آدرس که از اعداد و حروف متفاوت تشکیل شده است روبرو هستید و هیچگاه نمی‌توانید از هویت صاحب حساب مطلع شوید. حتی گاهی ممکن است در زمان انتقال رمز ارزی به کیف پول یا پلتفرمی آدرس مقصد را اشتباه وارد کنید و انتقال انجام شود و شما هیچگاه متوجه نمی‌شوید که رمز ارز خود را برای چه شخصی واریز کرده‌اید.

جمع بندی

کریپتوگرافی یا رمزنگاری، هنر پنهان کردن رازها، ستون امنیت دنیای دیجیتال است. این فناوری با تبدیل داده‌ها به رمزهایی غیرقابل خواندن، حریم خصوصی و امنیت اطلاعات را تضمین می‌کند. با گسترش ارتباطات آنلاین و افزایش تهدیدات سایبری، نقش رمزنگاری از همیشه پررنگ‌تر شده است. هرچند که پیچیدگی‌ها آن چالش‌برانگیز است، اما ارزش امنیت و اعتماد حاصل از آن، پیچیدگی‌ها را تا حدی توجیه می‌کند. با در نظر داشت این موضوع بهتر است بدانید که رمزنگاری فقط یک ابزار فنی نیست؛ بلکه یک زبان اعتماد است که به کاربران اطمینان می‌دهد که اطلاعات آن‌ها در امان است.

با در نظر داشتن این موضوع بهتر است بدانید در دنیایی که اطلاعات به عنوان قدرت شناخته می‌شود و حفاظت از آن اهمیت بسیار زیادی دارد، رمزنگاری همان نگهبانی است که دروازه‌های امنیت را بسته نگه می‌دارد و آینده‌ای امن‌تر برای کاربران رقم می‌زند. برهمین اساس ما در این مقاله به توضیح کاملی در خصوص کریپتوگرافی و رمز نگاری پرداختیم تا درک بهتری در خصوص این موضوع داشته باشید.

امنیت شبکه سولانا و سایر ویژگی های آن

همانطور که گفته شد سولانا یک شبکه بلاک چینی است که بستر بسیاری از برنامه های غیر متمرکز یا Dapp ها، پلتفرم های وام دهی و معاملاتی می باشد. همچنین بسیاری از برنامه های اینترنت غیرمتمرکز یا Web 3.0، بازی های بلاک چینی و NFT ها نیز در بستر این شبکه پیاده سازی و اجرایی می شوند.

امنیت شبکه سولانا از طریق استیک کردن توکن SOL توسط کاربران، تامین می شود. شبکه سولانا برای تامین امنیت خود نیازمند ساخت یک توکن بومی به نام سولانا بود. با ساخت این توکن و عرضه آن به کاربران این امکان داده شد که با خرید سولانا و نگهداری یا به اصلاح استیک کردن این توکن پاداش دریافت کنند. هر چقدر کاربران در این امر مشارکت کنند و توکن بیشتری ذخیره کنند امنیت شبکه سولانا نیز افزایش پیدا می کند. سرمایه گذارن در سایت رسمی Solana می توانند اطلاعات بیشتری از روند شبکه سولانا دست بیاورند.

 

شبکه سولانا

 

شبکه سولانا چطور کار می کند؟

شبکه سولانا برای ساخت شبکه خود از الگوریتم گواه اثبات تاریخ یا Proof of history استفاده می کند. در واقع PoH بخشی از مکانیزم اجماع گواه اثبات سهام یا PoS است. PoH برچسب زمانی تراکنش‌هایی که به بلاک‌های سولانا اضافه می‌شوند را در خود ذخیره می کند از همین رو فعالان بازار نام Decentralized Clock یا منبع زمانی غیر متمرکز را بر روی این بلاک چین گذاشته اند. در هر 400 میلی ثانیه یک بلاک جدید در سولانا ساخته می شود که در مقایسه شبکه اتریوم و بیت کوین سرعت بسیار بالایی دارد.

یکی از مسائلی که در شبکه های توزیع شده وجود دارد توافق داشتن بر سر زمان و ترتیبی که رویدادها رخ می دهند، می باشد. زیرا نودهای درون شبکه نمی توانند به برچسب های زمانی دریافتی از نودهای دیگر اعتماد داشته باشد. از این رو شبکه سولانا در تلاش است تا با ایجاد یک منبع زمانی معتبر و رمزنگاری شده این مشکل را از طریق گواه اثبات تاریخچه حل کند.

شبکه های بلاک چینی دیگر مثل بیت کوین و اتریوم، به دلیل پیروی از الگوریتم PoW، تراکنش هایی که پاداش بیشتری داشته باشند را سریع تر پردازش می کنند. در صورتی که الگوریتم PoH در شبکه سولانا، همه تراکنش ها را بر اساس زمان ثبت و پردازش می کند. از آنجایی که نودها بر اساس ترتیب زمانی پیام ها را دریافت می کنند، بلاک های بعدی را می توانند بدون هماهنگی با کل شبکه ایجاد کنند. بنابراین امنیت شبکه سولانا با توجه به نوع الگوریتم اجماع آن می تواند، بسیار بالاتر باشد.

 

شبکه سولانا چطور کار می کند؟

 

امنیت شبکه سولانا بیشتر است یا اتریوم؟

برای بررسی امنیت شبکه سولانا و امنیت دیگر شبکه های بلاک چینی باید به نحوه استخراج و الگوریتم اجماع آنها دقت کنیم. شبکه اتریوم در ابتدای ظهور خود از الگوریتم اجماع گواه اثبات کار یا PoW استفاده می کرد. در روش PoW  استخراج کنندگان باید مشکلات پیچیده محاسباتی را حل کنند تا بلاک‌های جدیدی به دفتر کل تراکنش‌ها اضافه شود و پاداش دریافت کنند. این روش ضعف هایی به همراه داشت تا اینکه اتریوم با ارائه لایه دوم اتریوم، الگوریتم اجماع گواه اثبات کار را به سهام تغییر داد. به طور قطعی نمی توان گفت اتریوم با انجام این آپدیت امنیت شبکه خود را افزایش داده است یا خیر.

شبکه سولانا از ابتدا بر اساس الگوریتم اجماع اثبات سهام یا PoS ایجاد شد. شبکه سولانا از یک سیستم ترکیبی استفاده می ‌کند که در واقع علاوه بر استفاده از روش اثبات PoS از روش اثبات تاریخچه PoH، نیز استفاده می ‌کند. همین موضوع امنیت شبکه سولانا را بیشتر از بلاک چین اتریوم می کند و باعث جهش شبکه سولانا در حوزه های مختلف می شود.

شبکه سولانا و اتریوم علاوه بر روش اثبات تفاوت های دیگری نیز باهم دارند. یکی از تفاوت های سولانا و اتریوم در سرعت تراکنش های آن ها است. شبکه سولانا در هر ثانیه حدود 60 تا 65 هزار تراکنش را پردازش می کند، در حالی که در شبکه اتریوم در هر ثانیه 30 تراکنش پردازش می شود. از دیگر تفاوت های این دو شبکه مقیاس پذیری آن ها است. مقیاس پذیری سولانا در بلاک چین اصلی خود سولانا است در حالی که شبکه اصلی اتریوم مقیاس پذیری پایین تر بود. همچنین هزینه تراکنش در شبکه اتریوم بسیار بیشتر از شبکه سولانا می باشد.

 

امنیت شبکه سولانا بیشتر است یا اتریوم؟

 

مقایسه امنیت شبکه سولانا و کاردانو

سولانا و کاردانو از بسیاری از جهات شبیه به یکدیگر هستند. هر دو این شبکه ها دارای قرارداد هوشمند بوده و به جوامع خود دسترسی به بسیاری از ویژگی‌ ها در اکوسیستم‌ های مالی غیرمتمرکز (DeFi) مربوطه خود را می ‌دهند. مقیاس پذیری بالای این دو شبکه، هزینه تراکنش کم و سرعت بالا، باعث شده است که سولانا و کاردانو رقیبان جدی اتریوم به شمار بیایند.

یکی از تفاوت های سولانا با کاردانو این است که کاردانو به عنوان یک شبکه غیر متمرکز قوی ارائه شده است ولی نتوانسته است به اندازه سولانا در اکوسیستم تاثیرگذار باشد. همچنین سولانا توان عملیاتی بیشتری را با کارمزد کمتر به کاربران خود ارائه می دهد.

 

مقایسه امنیت شبکه سولانا و کاردانو

 

شبکه کاردانو از یک پروتکل PoS (اثبات سهام) به نام Ouroboros که توسط بنیاد کاردانو تایید شده است، برای اعتبارسنجی تراکنش ها استفاده می کند. این مکانیسم باعث می شود که کاربران بتوانند توکن بومی کاردانو (ADA) را به اشتراک بگذارند و در فرآیند اعتبارسنجی تراکنش ها مشارکت کنند. در واقع سولانا و کاردانو هر دو از روش اثبات سهام استفاده می کنند. اما که همانطور که گفته شده امنیت شبکه سولانا با روش اثبات PoH بیشتر از سایر شبکه های بلاک چین است.

طرح پانزی چیست؟

طرح پانزی (Ponzi scheme) ترفندی برای کلاهبرداری است که در آن یک کلاهبردار یا همان توسعه‌دهنده، به افراد نا آگاه وعده می‌‌دهد که اگر پول‌‌های خود را در اختیار او قرار دهند، با آن پول‌‌ها کار می‌‌کند و سودهای نجومی و تضمینی پرداخت می‌‌کند. اما حقیقت این است که سود سرمایه‌ گذاران قدیمی با پول سرمایه‌‌گذاران جدید پرداخت می‌شود. که این موضوع به نوعی تنها فقط یک بازی با پول می‌باشد،، برهمبن اساس با یک سری تبلیغات سرمایه‌گذاران را وارد این بازی می‌کنند.

 البته این روش کلاهبرداری در ابتدا برای جلب اعتماد بیشتر، به صورت منظم سود سرمایه‌گذاران را پرداخت می‌کنند تا افراد بیشتری به این پروژه جذب شوند. اما در نهایت وقتی قربانی جدیدی نباشد که پول وارد این پروژه کند، این طرح اشباع می‌‌شود و فرو می‌‌پاشد. در نهایت طراح این پروژه نیز با پول‌‌های سرمایه‌گذاران فرار می‌‌کند و تنها چیزی که باقی می‌‌ماند تعداد زیادی مالباخته است.

 

طرح پانزی چیست؟

 

مثالی برای درک بهتر پانزی

برهمین اساس برای درک بهتر قصد داریم این روش کلاهبرداری را با مثالی توضیح دهیم. اکبر یک کلاهبردار است که قصد دارد از ترفند پانزی استفاده کند. او یک شرکت کاغذی یا وب‌سایت جعلی تاسیس می‌‌کند و در آن به مردم وعده می‌‌دهد که اگر هر کس باید 1 میلیون تومان پول پرداخت کند. همچنین او اعلام می‌کند که او با این پول‌ها در بازار بورس نیویورک، ارزهای دیجیتال یا هر جای دیگری سرمایه‌ گذاری می‌‌کند و ماهی 200 هزار تومان که به مبنای 20% سود تضمین به سرمایه‌‌گذاران پرداخت می‌کند.حتی ممکن است این طراح ادعا کند یک ربات معامله‌‌گر دارد که به‌ دست متخصصان مالی جهان طراحی شده و سود را تضمینگر سود کاربران است.

اما در حقیقت و به‌ هیچ‌ عنوان فعالیت اقتصادی انجام نمی‌‌شود. پس از مدتی تبلیغات و جذب سرمایه‌‌گذاران اولیه، حالا اکبر میلیون‌‌ها تومان پول جمع‌‌آوری کرد. برای اینکه طرح ادامه پیدا کند و پول بیشتری جذب شود، اکبر از پول سرمایه‌‌گذاران جدید، سود سرمایه‌‌‌گذاران قدیمی را پرداخت می‌‌کند. که همین جریان باعث می‌‌شود تا مشتریان قدیمی که کمی سود دریافت کردند، این طرح‌ را به دوستان و آشنایان خود معرفی کنند و سرمایه‌‌گذاران جدیدتری وارد میدان شوند. پس از اینکه پول خوبی جمع‌ آوری شد یا وقتی که دیگر سرمایه‌‌گذار جدیدی پیدا نشد، اکبر با تمام سرمایه‌ای که از کلاهبرداری به دست آورده فرار می‌کند.

 

تاریخچه پانزی و نام آن

 

تاریخچه Ponzi scheme

نام طرح پانزی از نام چارلز پانزی (Charles Ponzi)، یکی از مشهورترین کلاهبرداران تاریخ گرفته شده است. او با فروش کوپن‌‌های تخفیفی اداره پست، به سرمایه‌گذاران وعده می‌‌داد 50% سود در 45 روز دریافت می‌کنند. روش پانزی هم این بود که با استفاده از دارایی سرمایه‌‌گذاران پیشین و همچنین سرمایه‌‌گذاران جدید، سود اولیه آن‌ها را پرداخت می‌‌کرد. او در دهه 1920 توانست در آن زمان با طرح ابداعی خود بیش از 20,000,000$ کلاهبرداری کند.

البته طبق صفحه ویکی‌پدیا، قبل از پانزی هم کلاهبرداری‌‌های مشابه دیگری رخ داده است و چالز به‌ طور مستقیم این ترفند را اختراع نکرده. با این حال، از آنجا که کلاهبرداری او خیلی بزرگ بود و در نشریه‌‌های آن زمان مانند نیویورک تایمز سر و صدا کرد، نام این ترفند را از او الهام گرفتند.

 

چگونه طرح های پانزی را تشخیص دهیم؟

 

چگونه طرح های پانزی را تشخیص دهیم؟

با این که کلاهبرداری‌‌های پانزی در انواع و شکل‌‌های مختلف ظاهر می‌‌شوند. اما همه آن‌ها، چند خصوصیت اصلی دارند که عبارتند از:

 

  •  سودهای نجومی با تضمین 100%

وعده سودهای بسیار زیادی و تضمین شده یکی از مهم‌ترین ویژگی‌های طرح پانزی است. هر جا این وعده را دیدید، به کلاهبرداری بودنش شک نکنید. منظور از سود بسیار زیاد این است که اگر شما بخواهید با پول خود سرمایه‌گذاری کنید، نسبت به طرح پانزی سود کمتری دریافت می‌کنید. مثلا ماهی بیش از 10% سود تضمینی، بسیار مشکوک است. با خود فکر کنید که چگونه ممکن است بدون هیچ ریسکی به این مقدار سود دست یابید؟ البته نباید فراموش کنید که هیچ یک از بازارهای مالی بدون ریسک نیست.

 

  • هویت‌های ناشناس افراد گرداننده

در این طرح اطلاعات چندانی درباره تیم یا گرداننده وجود ندارد و اگر هم وجود داشته باشد، معمولا از اسامی مستعار یا تقلبی استفاده می‌‌شود. زیرا به دلیل کلاهبرداری بودن این پروژه او قطعا نمی‌خواهد شناسایی شود.

 

  • نامعلوم بودن فعالیت‌های پروژه

طرح پانزی هرگز به صورت شفاف و روشن مشخص نمی‌کند که از چه روشی سود بسیار زیاد را دریاقت می‌کند و می‌تواند آن را تضمین کند. به طور مثال عده از طراحان می‌‌گویند که پول کاربران را در بازارهای سرمایه یا استخراج ارزهای دیجیتال سرمایه‌‌گذاری می‌‌کنند. اما نمی‌‌گویند که چطور اینکار را انجام می‌‌دهند یا اینکه چگونه از ریسک نوسانات قیمت، سختی استخراج و غیره در امان هستند.

 

  •  اطلاعات کاملی در طرح پانزی وجود ندارد

Ponzi scheme در پبیشتر پروژه‌ها نشانی و اطلاعات معتبری از خود اعلام نمی‌‌کند. البته گاه ممکن است بعضی از این پروژه‌ها آدرسی به عنوان آدرس خود مشخص می‌کنند. البته این آدرس‌‌ها تقلبی هستند و به دفترهای کار چند روزه روی می‌‌آورند. ناشناسی از خصوصیات اصلی یک طرح پانزی است.

 

  • طرح‌های پانزی مجوز قانونی ندارند

طرح‌‌‌های پانزی نمی‌‌توانند مجوزهای قانونی اخذ کنند. البته فراموش نکنید که گاهی اوقات یک طرح به‌ قدری حرفه‌ای است که مقامات قانون‌گذار را هم فریب می‌‌دهد یا با باندبازی مجوز را دریافت می‌‌کند. جالب است بدانید بسیاری از کارشناسان معتقدند در جریان ورشکستگی برخی موسسات مالی ایران در سال 1396، از طرح پانزی استفاده می‌شود.

 

طرح پانزی در میان رمز ارزها

 

طرح پانزی در میان رمز ارزها

ارزهای دیجیتال با ویژگی‌‌های خاصی که دارند، کار را برای کلاهبرداران Ponzi و هرمی تا حد زیادی راحت کرده است. که بعضی از این ویژگی‌‌ها عبارت‌‌اند از:

  • رهگیری تراکنش‌‌های ارز دیجیتال مشکل‌‌تر است
  • برای دریافت سرمایه نیاز به ایجاد حساب بانکی نیست
  • از تمام دنیا می‌‌شود جذب سرمایه کرد
  • سرمایه سریع‌تر منتقل می‌‌شود
  • پولشویی آسان‌تر انجام می‌‌شود

برهمین اساس، ارزهای دیجیتال شیوه خوبی برای طرح‌‌های Ponzi به شمار می‌‌آیند و جذب سرمایه و پرداخت سودها، بسیار راحت‌تر از روش‌‌های سنتی است. البته به‌ صورت کلی کلاهبرداران از ارزهای دیجیتال برای طرح‌های پانزی استفاده می‌‌کنند تا رد کمتری از خود بر جای بگذارند. گفتیم که پانزی‌ ها در شکل‌‌های مختلفی اجرا می‌‌شوند. اما شیوه‌ اصلی آن‌ها یکسان است. در حوزه ارزهای دیجیتال هم شکل‌‌های پانزی متفاوت است. در ادامه قصد داریم رایج‌‌ترین روش‌ای کلاهبرداری را در حوزه ارزهای دیجیتال را بررسی کنیم.

 

ماینینگ ابری

بخش بزرگی از کلاهبرداری‌‌های پانزی در حوزه ارزهای دیجیتال به وب‌‌سایت‌‌های ماینینگ ابری اختصاص دارد که ادعا می‌‌کنند با پول سرمایه‌‌گذاران، استخراج ارزهای دیجیتال را انجام می‌‌دهند. اغلب این سایت‌‌ها در حقیقت استخراج انجام نمی‌‌دهند و با استفاده از روش Ponzi، از سود سرمایه‌‌گذاران جدید به سرمایه‌‌گذاران قدیمی سود پرداخت می‌‌کنند. البته ماینینگ ابری روی کاغذ امکان‌‌پذیر است. اما یک سایت معتبر در ماینینگ ابری، فقط قدرت هش می‌‌فروشد. نه اینکه مدعی سود نجومی تضمینی با نرخ ثابت و منظم باشد.

 

ربات‌های تلگرامی 

ربات‌‌های تلگرامی هم از دیگر طرح‌‌های کلاهبرداری هستند که از هیچ برای سازندگان خود پول می‌‌سازند. وعده و نحوه کار این ربات‌ها معمولا به ابن شکل است که کاربر در ربات عضو می‌‌شود و مقداری الماس برای شروع کار هدیه می‌‌گیرد. با آن الماس‌‌ها می‌‌شود دستگاه‌‌های استخراج مجازی در ربات خریداری کرد تا به‌ اصطلاح بیت کوین استخراج کنند. برای به‌ دست‌ آوردن الماس‌‌های بیشتر چند راه دارید که مهم‌ترین‌ آن‌ها موارد زیر می‌باشند:

  • با استفاده از لینک عضوگیری، دوستان خود را دعوت کنید و الماس هدیه بگیرید.
  • با استفاده از بیت کوین، الماس بخرید.

اما در ربات‌‌های تلگرامی هیچ‌‌گونه استخراجی انجام نمی‌‌شود و تنها کاربران را برای خرید بیشتر الماس مجاب به پرداخت بیت کوین می‌‌کند. کاربرانی هم که روش عضو‌گیری را انتخاب می‌‌کنند در نهایت برای برداشت مبالغ استخراج‌ شده پیامی را دریافت می‌‌کنند مبنی بر اینکه زیرمجموعه شما حتما باید با بیت کوین الماس خریده باشد. به این ترتیب برای دریافت سودها حتما باید زیرمجموعه خرید انجام دهد. این نوع طرح پانزی، بسیار پیشرفته است.

 

سرمایه‌گذاری سایر حوزه ها

نوع دیگری از طرح‌‌های Ponzi که خیلی هم رایج است، وب‌‌سایت‌‌هایی هستند که ادعا می‌‌کنند پول سرمایه‌گذاران را در بازارهای خارجی املاک، خودرو، بورس، انرژی و یا هر چیز دیگری سرمایه‌‌گذاری می‌‌کنند. اما کاری جز پرداخت سود با پول سرمایه‌‌گذاران جدیدتر انجام نمی‌‌شود. بعضی از پروژه‌‌های کلاهبرداری هم ممکن است ادعا کنند که یک ربات تریدر پیشرفته دارند که در بازارهای مالی معامله انجام می‌‌دهد و سود تضمینی پرداخت می‌‌کند. در این بین نه تنها رباتی در کار نیست و بلکه همه‌ چیز دروغ است.

 

پروژه‌ های پانزی چیست؟

 

پروژه پانزی چیست؟

اکنون که با مفهوم کلی Ponzi scheme آشنا شدید بهتر است بدانید که در چندین سال گذشته پروژه‌های متفاوتی مبنی بر طرح پانزی روی کار آمده است. هر یک از این پروژه‌ها شرایط متفاوتی به همراه دارند. برهمین اساس در ادامه مقاله قصد داریم چند مورد از پروژه‌های پانزی را به شما معرفی کنیم که عبارت‌اند از:

پروژه پلاس توکن

پروژه پلاس توکن (PlusToken) یک از انواع طرح‌های پانزی می‌باشد که در سال 2018 روی کار آمد. این پروژه به سراغ سرمایه‌گذارانی می‌رفت که از کیف پول ارز دیجیتال اختصاصی بهره‌مند بودند. همچنین آن‌ها سعی داشتند افراد را با وعده سود ماهیانه به این پروژه جذب کنند. البته این پروژه از یک توکن حاکمیتی به نام پلاس نیز برخوردار است و در آن زمان توانست کلاهبرداری به ارزش 2.9 میلیارد دلار داشته باشد.

پروژه ترون

از ابتدای ظهور ترون، توسعه‌دهندگان زیادی این پروژه را روشی برای کلاهبرداری می‌دانستند و ادعا می‌کردند که این پروژه یکی از طرح‌های پانزی می‌باشد و قرار است مشکلات زیادی به بار بیاورد. اما شرایط ترون به این شکل نبود و سعی داشت با استفاده است فناوری بلاک چین و رمز ارز بومی خود که ترون نام داشت اهداف متفاوتی را در پیش گیرد. همچنین در مدت زمان کوتاهی این پروژه به دلیل داشتن اهداف متفاوت و ویژگی‌های بسیار زیاد تواسنت اعتماد فعالان حوزه ارزهای دیجیتال را به دست آورد.

اما در این بین افرادی سودجو از اعتماد و قرارداد هوشمند این پروژه سوء استفاده کردند. طراحان این روش کلاهبرداری کاربران را تشویق کردند که با مجموعه گیری سود زیادی دریافت کنند. طراحان این پانزی توانستند با استفاده از این روش در مدت زمان کوتاهی سود زیادی به دست آورند.

 

جمع بندی

طرح پانزی یک نوع روش کلاه برداری است که در آن به سرمایه گذاران قدیمی با پول سرمایه‌گذاران جدید سود پرداخت می‌شود. به صورت کلی این روش کلاهبرداری در دهه 1920 توسط شخصی به نام چارلز پانزی معروف شد. در این سیستم، افراد با وعده بازده‌های بالا جذب می‌شوند، اما پول آن‌ها به جای سرمایه گذاری واقعی، به پرداخت سودهای قبلی اختصاص می‌یابد

از همین رو وقتی تعداد سرمایه گذاران جدید کم شود یا نتوانند پول بیشتری بیاورند، سیستم فرو می‌پاشد و بسیاری از افراد پول خود را از دست می‌دهند. با در نظر داشتن این موضوع طرح‌های پانزی غیرقانونی هستند و معمولاً توسط نهادهای مالی و قانونی شناسایی و متوقف می‌شوند. از همین رو ما در این مقاله سعی داشتیم به توضیح کامل‌تری در خصوص طرح پانزی پرداختیم تا با این روش کلاهبرداری بیشتر آشنا شوید.