آشنایی و داشتن اطلاعات کافی در خصوص تله خرسی و تله گاوی از اصول مهم دانش تکنیکال است. در این مقاله قصد داریم تا تجزیه و تحلیل تکنیکال تله خرسی و تله گاوی را بررسی کنیم و آموزش دهیم که چگونه در تحلیل تکنیکال ارزهای دیجیتال تله خرسی و تله گاوی را شناسایی کنیم و به شیوه ای ترید کنیم تا متضرر نشویم.
تله خرسی چیست و چگونه ایجاد می شود؟
به زبان ساده تله خرسی زمانی رخ می دهد که تریدر بر اساس ابزار تحلیل و سیگنالی که به دست می آورد، تصور و انتظار یک اصلاح قیمت را دارد در صورتی که این اصلاح کوچک، آغازی برای یک روند صعودی است.
در این زمان تریدر هایی که متضرر می شوند و در دام می افتند به اصطلاح خرس های بازار تلقی می شوند. در بازارهای مالی، خرس به معامله گرانی اطلاق می شود که معتقدند امکان دارد قیمت سهام افت کند و روند قیمت ها نزولی است و به طور کلی خرس نماد سرمایه گذاران شکست خورده و ناامید می باشد. انتخاب پوزیشن فروش یا Short کردن، یک تکنیک معاملاتی است که با استفاده از آن معامله گر در این حالت سعی می کند تا از افت قیمت سود کند ولی در نهایت متضرر می شود.
مثالی از تله خرسی
اکنون نمونه ای از تله خرس در بازارهای واقعی را با هم مرور می کنیم. در سال 2018، شاخص USD/INR در فارکس شاهد یک اصلاح شدید بود.
به دنبال این کاهش قیمت و افزایش فروش ها که چند روزی ادامه داشت، روند نزولی در این شاخص ایجاد شد. اما همانطور که در تصویر پایین می بینید وضعیت این شاخص در روزهای بعد از این اصلاح است، مشاهده می شود که شاخص مجددا اوج گرفت و روند صعودی همراه با افزایش قیمت زیادی را تجربه کرد.
این یک نمونه کلاسیک از تله خرسی است. در این تله خرسی هر معامله گر که بازار را کوتاه مدت بررسی می کرد، در اینجا تحلیل می کند که روند صعودی به پایان رسیده است. و روند نزولی آغاز شده است و به اصطلاح در تله خرس گرفتار شده است. البته همواره تله خرس یا تله گاو در ساختار بازار اتفاق نمی افتد. به طور مثال، توقف فروش و مداخلات کوتاه مدت توسط سازمان بورس در بورس ایران نیز می تواند وضعیت مشابهی را ایجاد کند، به شکلی که اگر نمادی در یک روند صعودی باشد و آن نماد متوقف شود و پس از بازگشایی نماد یک اصلاح قیمت انجام شود. در این صورت افراد زیادی دچار تله خرسی می شوند و پس از زمان کمی روند مثبت ادامه پیدا می کند.
تله گاوی به زبان ساده
در مقابل تله خرسی، تله گاوی وجود دارد که در این مورد، ترید بر اساس تحلیل خود، سیگنالی حاکی از برگشت قیمت به سمت بالا در یک روند نزولی به دست می آورد که در اصل این یک حمایت موقت است و روند اصلی به صورت نزولی می باشد.
تریدرهای حرفه ای و باتجربه که مبتنی بر تحلیل تکنیکال اقدام به انجام معاملات می کنند، قبل از ورود به معامله، با استفاده از ابزار تکنیکال مانند فیبوناچی، RSI و همچنین اندیکاتورهای مبتنی بر حجم، تله خرسی و تله گاوی را شناسایی می کنند.
در بازار مالی باید توجه کنید که تله خرسی معمولا با اصلاح قیمت جزئی ظاهر می شود. پس باید دقت کنید که هر اصلاح در طول روندها نمایان شروع روند نزولی نیست. در مقابل نیز تله گاوی با حمایت های قیمتی جزئی پدیدار می شود و این گونه موارد از نگاه کوتاه مدت به روند خودداری کنید و علاوه بر این، در تحلیل تکنیکال خود علاوه بر زمان و قیمت، حجم معاملات را نیز وارد کنید تا از تله خرسی و تله گاوی جلوگیری کنید.
مثالی برای bull traps
در این مثال، طی یک اصلاح قیمتی شدید، نمودار قیمت در پیش از نقطه A یک کف قیمتی را ثبت می کند. پس از دستیابی به این نقطه، قیمت به سرعت حمایت می شود و ناحیه مقاومتی خط روند را رو به بالا می کشند. هنگامی که قیمت به نقطه A می رسد، بسیاری از تریدرها با این پیش بینی که مقاومت از بین رفته است، اقدام به خرید می کنند. اما قیمت بلافاصله کاهش زیادی را تجربه کردند و وارد ادامه روند نزولی می شود. در این صورت تریدرهایی که بر اساس تحلیل در نقطه A پوزیشن خرید را انتخاب کردند متضرر می شوند و تنها در صورتی که از ابزارهای کنترل ضرر همچون حد ضرر، استفاده کرده باشند کمتر دچار زیان می شوند.
جمع بندی
تله خرسی و تله گاوی رخدادی معمول در بازار های مالی می باشد. روزانه موارد زیادی از بازار خرسی و بازار گاوی مشاهده می شود. بهترین راه برای مواجه با تله گاوی و تله های خرسی تشخیص آن قبل از وقوع این اتفاق است. همانطور که گفتیم، کاهش حجم معاملات یکی از این علائم است. در چنین شرایطی که احتمال وقوع تله گاوی وجود دارد، ترید باید در سریع ترین زمان ممکن از معامله خارج شود. استفاده از ابزار حد ضرر یا Stop loss تا میزان زیادی می تواند ضررها را کاهش دهد. همچنین برای جلوگیری از این که تله خرسی قرار گیرید، همواره دقت کنید که از نگاه کوتاه مدت به روند خودداری کنید. علاوه بر این، یک راهکار مناسب جهت جلوگیری از تله خرسی این است که یک حد ضرر برای خود متصور شوید. تا زمانی که به این نقطه نرسیدید، وارد پوزیشن فروش نشوید.
در پایان باید متذکر شویم که کلیه سرمایه گذاری ها و معاملات در بازارهای مالی ریسک است. هرگونه تصمیم در مورد معاملات در بازارهای مالی، یک تصمیم شخصی است که فقط پس از تحقیقات دقیق باید انجام شود. بنابر این، استراتژی های معاملاتی یا اطلاعات مرتبط در این مقاله فقط به منظور ارتقای اطلاعات شما و آموزش اصطلاحات بازارهای مالی است.
اره خدایی تو تله گاوی استاپ لاس لازمه
استاپ لاس همیشه لازمه
الان به نظرم وقت استاپ لاس هست
همیشه استاپ لاس لازمه
اصلا قبل از معامله
بنظ من که بازار فقط روانشناسیه هرچقد تحلیلم کنیم باز فایده نداره
نه این طور نیست این دوتا مکمل همن و باید جفتشون باشن