پس از عملکرد باور نکردنی اتریوم به عنوان بزرگ ترین پلتفرم ساخت و گسترش قرارداد هوشمند، چندین شبکه در این زمینه شروع به کار کردند. قرارداد هوشمند که تا چند سال پیش چندان مورد توجه نبود، اکنون یکی از مسائل اصلی مرتبط با ارز دیجیتال می باشد. کافی است به جمع 20 ارز دیجیتال برتر بازار سر بزنید تا نام چندین شبکه ساخت و اجرای قرارداد هوشمند را ببینید. اتریوم از نظر میزان سهم، همچنان بزرگ ترین شبکه بلاکچینی Smart Contract محسوب می شود. با این حال در سال های اخیر شبکه هایی ظهور کردند که فعالیت آن ها عرصه رقابت را برای اتریوم تنگ تر کند. یکی از این شبکه ها فانتوم می باشد که در این مقاله به طور مفصل با آن آشنا خواهیم شد.
فانتوم (Fantom) چیست؟
فانتوم یک شبکه قدرتمند برای پشتیبانی از قراردادهای هوشمند است که سعی می کند امکانات سطح بالایی را در این زمینه ارائه کند. شبکه فانتوم با هدف افزایش سرعت، امنیت، مقیاس پذیری و تمرکز زدایی در اجرای قراردادهای هوشمند به وجود آمد. ساخت شبکه آن به سال 2018 باز می گردد و کوین اختصاصی آن به نام FTM در سال 2018 روانه بازار شد. شبکه فانتوم با تلاش های یک دانشمند کامپیوتری کره ای به نام Ahn Byung Ik ایجاد شد و اکنون با نظارت Michael Kong به کار خود ادامه می دهد. ارز دیجیتال FTM توانست در عرضه اولیه (ICO) خود حدود 40 میلیون دلار جذب سرمایه کند و این درآمد صرف توسعه شبکه آن شد.
فعالیت فانتوم را می توان در حوزه فعالیت های DeFi نیز قرار داد. این شبکه به صورت یک گراف غیر چرخه ای جهت دار عمل می کند که به فعالیت های درونی آن نظم می دهد. فانتوم را می توان یکی از پروژه های قدرتمند حوزه قرارداد هوشمند دانست که با عملکرد درخشان خود به خوبی مطرح شد. البته هنوز هم برخی از رقبای ارز دیجیتال FTM مانند ALGO، ETH، DOT و AVAX وضعیت بهتری در بازار ارز دیجیتال دارند. با این حال سود حاصل از خرید فانتوم در یک سال اخیر در مقایسه با سایرین بیشتر است.
ویژگی های فانتوم
این شبکه و ارز دیجیتال آن در مقایسه با رقبا وضعیت مطلوبی دارند. فانتوم ادعا می کند که می تواند با استفاده از مکانیزم لاکسیس (Lachesis)، تراکنش های سریع تر، امن تر و مقیاس پذیر تری را برای کاربران خود به ارمغان آورد. این سیستم اجماع با استفاده از چنین ویژگی هایی نسبت به الگوریتم سنتی PoS و شبکه هایی که از آن استفاده می کنند برتری می یابد. در نظر داشته باشید که اتریوم به عنوان بزرگ ترین عضو بازار قراردادهای هوشمند، همچنان از الگوریتم PoW یا اثبات کار استفاده می کند. با راه اندازی کامل اتریوم 2.0 در اواسط سال 2022، این سیستم اجماع به PoS تغییر می کند. پس می توان گفت که اکنون فانتوم با استفاده از لاکسیس دو قدم از بزرگ ترین رقیب خود جلوتر است!
شبکه فانتوم طوری عمل می کند که در کنار افزایش سرعت و مقیاس پذیری، امنیت آن نیز آسیبی نبیند. بر این اساس مسئله تامین امنیت هم یکی از دغدغه های توسعه دهندگان فانتوم می باشد. برای تضمین امنیت شبکه فانتوم از انواع سفارشی الگوریتم PoS استفاده می شود که مکانیزم اجماع aBFT یکی از آن ها می باشد.
قیمت FTM
ارز دیجیتال فانتوم نیز مثل عموم رمز ارزها یک دارایی نوسانگر است. به این معنی که با انجام هر معامله خرید و فروش فانتوم، قیمت آن دچار تغییر می شود. قیمت لحظه ای فانتوم در سایت صرافی بیت ایمن 3.2 دلار آمریکا می باشد. طبیعتا این قیمت در زمان مطالعه مقاله توسط شما دچار تغییراتی شده است. بنابراین برای دیدن قیمت لحظه ای ارز FTM به صفحه اصلی سایت بیت ایمن مراجعه کنید تا اطلاعات بروز و دقیقی را به دست آورید.
میزان عرضه و تقاضا عامل تعیین کننده قیمت فانتوم می باشد. هر چقدر که تقاضا برای این رمز ارز بیشتر باشد قیمت بیشتری پیدا خواهد کرد. میزان عرضه آن هم به طور ثابت 3.175 میلیارد توکن است. از نظر مقدار عرضه می توان فانتوم را هم ردیف رمز ارزهایی چون SAND و CRV دانست. البته که رتبه فانتوم در بازار از هر دوی این ها بهتر است و حجم سرمایه موجود در آن نسبت به سایرین بیشتر می باشد. اوج قیمت تاریخی (ATH) ثبت شده برای FTM حدود 3.47 دلار است. با توجه به قدرت این پروژه و میزان عرضه مناسبی که دارد، می توان رشد بسیار خوبی را برای آن در آینده متصور شد.
خرید فانتوم (FTM)
ارز دیجیتال FTM یکی از اعضای سبد ارزی متنوع صرافی بیت ایمن است؛ بنابراین کسانی که در صرافی بیت ایمن ثبت نام و احراز هویت کنند می توانند به سادگی خرید فانتوم را انجام دهند. برای انجام این کار پس از ثبت نام و احراز هویت، به صفحه خرید و فروش فانتوم بروید. در این صفحه دو کادر سبز و قرمز رنگ را مشاهده می کنید که به ترتیب مخصوص خرید FTM و فروش آن هستند. در صورتی که مایل به انجام خرید در لحظه می باشید از سفارش فوری استفاده کنید. اگر هم عجله ای برای خرید فانتوم ندارید می توانید از سفارش عادی استفاده کنید که کارمزد کمتری دارد و تعیین کننده قیمت آن خودتان هستید.
به همین سادگی و با استفاده از دو روش می توانید به یکی از خریداران ارز دیجیتال پر طرفدار فانتوم تبدیل شوید. برای فروش فانتوم هم کافی است که به جای کادر سبز رنگ، اطلاعات کادر قرمز رنگ را پر کنید.
کیف پول های FTM
با توجه به این که فانتوم جزو ارزهای شناخته شده بازار کریپتوکارنسی محسوب می شود کیف پول های معتبری از آن پشتیبانی می کنند. پس از خرید FTM از صرافی آنلاین، می توان آن را در کیف پول های نرم افزاری یا سخت افزاری ذخیره کرد. کیف پول های سخت افزاری به دلیل امنیت بالاتر گزینه مناسب تری می باشند. با این حال کیف پول های نرم افزاری دسترسی آسان و رایگان دارند که در تجربه کاربری شما تاثیر خوبی می گذارد. با انتخاب یک کیف پول دیجیتالی مطمئن، می توانید فانتوم را به راحتی ذخیره کنید. در این قسمت فهرستی از چند کیف پول معتبر FTM را برای شما فراهم کرده ایم تا بتوانید با استفاده از آن ها دارایی خود را ذخیره کنید.
- کیف پول Ledger (سخت افزاری)
- تراست والت – Trust wallet (نرم افزاری)
- متامسک – MetaMask (نرم افزاری)
با تهیه هر یک از این سه کیف پول دیجیتالی می توانید فانتوم را به راحتی نزد خود نگه دارید. نگه داشتن دارایی در صرافی امنیت پایین تری نسبت به این روش دارد به همین دلیل پیشنهاد نمی شود. گرچه صرافی هایی مانند بیت ایمن می توانند با استفاده از کیف پول های HD چند امضایی امانت دار خوبی برای شما باشند.
جمع بندی
اکنون که با پروژه فانتوم و ارز دیجیتال FTM آشنا شدید می توانید تصمیم بهتری در قبال خرید آن داشته باشید. پس از خرید فانتوم می توان آن را به راحتی در یک کیف پول مطمئن ذخیره کرد و هنگام فروش مجددا به صرافی انتقال داد. در صورتی که هنگام خرید فانتوم از صرافی بیت ایمن نیاز به راهنمایی بیشتری داشتید می توانید از طریق پنل پشتیبانی سایت با ما ارتباط بر قرار کنید. برای ثبت نظرات خود درباره این ارز دیجیتال در قسمت پایین برای ما کامنت بگذارید.