آشنایی با اعداد فیبوناچی

قرن 13 در روم مهد ریاضیات محسوب می شد. در این فرن فدریک دوم پادشاه روم معمایی مطرح کرد. او برای کسی که این معما را حل کند جایزه بزرگ و نفیسی در نظر گرفت. معمای سخت پادشاه روم توسط لئوناردو فیبوناچی ریاضیدان قرن 13 حل شد. در این مقاله به بررسی اعداد فیبوناچی و ماجرای آن می پردازیم.

 

تاریخچه اعداد فیبوناچی و معمای پادشاه روم

پادشاه روم معمایی را مطرح کرد که پاسخ آن توانست دریچه های جدیدی را به روی بشر باز کند. معمایی که منجر به کشف اعداد فیبوناچی شد:

در یک محیط بسته طی مدت یک سال، چند جفت خرگوش می توان از یک جفت خرگوش تولید کرد اگر هر جفت در هر ماه یک جفت دیگر به دنیا آورد و هر جفت تولید مثل را از ماه دوم زندگی خود آغاز کند؟

فیبوناچی معمای پادشاه روم را توسط اعدادی به هم پیوسته حل کرد. این اعداد طبق نظم خاصی باهم در ارتباط بودند. دنبالۀ این اعداد را دنبالۀ فیبوناچی نام گذاری کردند و بعد ها کاربرد های بسیار زیادی پیدا کرد.

 

ترتیب در دنبالۀ فیبوناچی:

1،1،2،3،5،8،13،21،34،55،89،144،233

و همین طور ادامه پیدا می کند… در این سری از اعداد، هر عدد مجموع 2 عدد قبلی می باشد. مبنای شروع اعداد فیبوناچی اعداد صحیح است. اگر به معمای فدریک دوم پادشاه روم کمی با دقت بیشتر توجه کنیم و در سری فیبوناچی هر عدد را برای یک ماه در نظر بگیریم می بینیم که جواب معما 144 عدد خرگوش بعد از گذشت 12 ماه خواهد بود.

اگر به اسثنای چند عدد اول اعداد فیبوناچی را باهم نسبت بگیریم متوجه یک عدد خاص خواهیم شد.

نسبت عدد کوچک به بزرگ:

نسبت 0.618 در این اعداد را عدد فی هم می گویند. حال نسبت عدد بزرگتر به کوچکتر برابر است با 1.618 “عدد فی تنها عددی است که اگر با عدد 1 جمع شود معکوس آن بدست می آید.”

عددهای فیبوناچی حتی در طبیعت هم وجود دارد؛ در ساختارهایی مانند:

هرنوع مارپیچ حلزونی ساخت طبیعت مانند لاک حلزون یا اسپیرال گوش موجودات، میوه درخت کاج، مارپیچ کهکشان راه شیری، چرخش گردباد و گردابها، نسبت چرخش رشته های مارپیچ DNA، ساختار مولکولی و سلول عصبی.

 

فیبوناچی در بازارهای مالی

2 دلیل برای اهمیت دادن به این اعداد در بازارهای مالی کریپتوکارنسی وجود دارد:

اولین دلیل:

بازارهای مالی اجتماعی از افراد و جمعیت است.

دومین دلیل:

در بازارهای مالی کالا به صورت جفت ارائه می شود (کالا یا سهام در برابر پول – پول در برابر پول (فارکس)).

 

تحلیل نمودار با اعداد فیبوناچی

چگونه نمودار را با عددهای فیبوناچی تحلیل کنیم؟

فیبوناچی اصلاحی یک موج جنبشی خود شامل 2 مورد است:

الف) استفاده از اعداد فیبوناچی در به دست آوردن انتهای امواج اصلاحی داخلی یک موج جنبشی و نقاط برگشت قیمت به سمت جهت قبلی موج اصلی است.

یک موج اصلاحی داخلی معمولا تا یکی از سطح های شکل بالا اصلاح شده و به مسیرش ادامه می دهد. به این نوع فیبوناچی اصلاحی یا Fibonacci Retracement گفته می شود.

ب ) استفاده از عددهای فیبوناچی در پیدا کردن انتهای امواج خارجی یک موج و نقاط برگشت قیمت به سمت جهت موج قبلی، یک موج اصلاحی خارجی تا یکی از سطوح شکل زیر اصلاح شده و به مسیرش ادامه می دهد. به این نوع فیبوناچی امتدادی یا Fibonacci Extension گفته میشود

 

استفاده از عددهای فیبوناچی برای دو موج

تا اینجای کار نحوه استفاده از اعداد فیبوناچی برای یک موج گفته شده است؛ که برای بدست آوردن نقاط برگشت بود؛ اما چگونه نمودار را با اعداد فیبوناچی تحلیل کنیم؟ استفاده از اعداد فیبوناچی برای به دست آوردن نقاط برگشت دو موج به هم پیوسته هم بسیار پر کاربرد است که به آن فیبوناچی پروجکشن (پروژه) گفته می شود.

ابزار فیبوناچی پروجکشن در متاتریدر Fibonacci Expansion است. در فیبوناچی پروجکشن فرض بر این است که موج سوم با نسبت های فیبوناچی موج اول، از موج دوم منشعب می شود. توجه داشته باشید که برگشت از سطوح فیبوناچی باید با الگوهای کندل شناسی تائید شود. همپوشانی فیبوناچی Retracement و فیبوناچی Expansion در یک ناحیه باعث تقویت برگشت از آن ناحیه می شود.

مطالب مرتبط

اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها