امروز ۶ مرداد ۱۴۰۳ با تحلیل تکنیکال رمز ارز اتم همراه شما خواهیم بود. اتم در واقع توکن اصلی شبکه کازماس (cosmos) محسوب میشود. پلتفرم کازماس در دنیای کریپتو جایگاه ویژهای دارد و به عنوان اینترنت بلاکچین شناخته میشود. تا قبل از cosmos بلاکچینها از یکدیگر جدا بودند و توانایی ارتباط با هم را نداشتند. اما با ظهور پلتفرم کازماس ارتباط بین بلاکچینها برقرار شد و این کار اقدام مهمی بود که صورت گرفت.
واضح است که این پلتفرم شرایط فاندامنتالی مناسب دارد و از اجزای مهم دنیای بلاکچین و ارزدیجیتال به شمار میرود. اما رمز ارز اصلی آن یعنی atom در چه وضعیتی از لحاظ تکنیکالی به سر میبرد؟ روند قیمت آن چگونه است و مهمترین محدودههای حمایت و مقاومت آن کجا هستند؟ پاسخ این سوالات در تحلیل تکنیکال اتم نهفته است.
پنکیک سواپ یک صرافی غیرمتمرکز است که برخلاف همتایان مشهور خود یعنی سوشی سواپ و یونی سواپ بر بستر بلاکچین اتریوم ایجاد نشده است. این صرافی مبتنی بر زنجیره هوشمند بایننس یا همان bep20 است. صرافی غیرمتمرکز پنکیک سواپ مانند انواع دیگر این صرافیها تحت نظارت سازمان یا نهاد خاصی نیست و حتی ایجاد کنندگان آن هم نامعلوم هستند. رمزارز cake به عنوان توکن بومی این صرافی شناخته میشود و این امکان وجود دارد که از صرافیهای معتبر دیگر هم آن را خریداری و در کیف پول نگهداری کنید.
این توکن به سبب پشتیبانی از سوی صرافی پنکیک سواپ محبوبیت خوبی در بازار پیدا کرده و با اقبال مواجه شده است. امروز 6 مرداد 1403 با تحلیل تکنیکال Cake همراه شما هستیم تا با روند قیمت این توکن بیشتر آشنا شویم.
امروز 6 مرداد 1403 با تحلیل تکنیکال متیک همراه شما خواهیم بود. رمز ارزی که که محبوبیت زیادی در بازار دارد و هم از لحاظ توکنومیک ( میزان کلی عرضه و توکنهای در گردش و…) و هم از لحاظ فاندامنتال در وضعیت مناسبی به سر میبرد. همین عوامل باعث اقبال عمومی به این توکن شده و طرفداران زیادی پیدا کرده است. در کنار این عوامل رشد قیمت قابل توجه طی سالیانی که از عرضه متیک میگذرد را هم اضافه کنید تا پی به ارزش این توکن ببرید.
اما همه اینها باعث نخواهد شد تا بدون توجه به تحلیل تکنیکال به خرید، فروش یا نگهداری آن بپردازید. نوسان قیمت جزئی جدایی ناپذیر از بازار است و اگر از آن غافل شوید سبب مجازات شما میشود. به همین دلیل قصد داریم تحلیل تکنیکال متیک را ارائه دهیم تا با روند قیمت این توکن در شرایط فعلی آشنا شویم و محدودههای مهم قیمت را شناسایی کنیم.
امروز با تحلیل تکنیکال رمز ارز سوشی که توکن بومی صرافی غیرمتمرکز سوشی سواپ محسوب میشود همراه شما خواهیم بود. صرافی سوشی سواپ سابقه کمتری نسبت به همتای خود یعنی یونی سواپ دارد و با الگوبرداری و جهت بهبود آن ایجاد شده است. جالب است بدانید با وجود سابقه کمتری که سوشی سواپ دارد اما توکن بومی این صرافی یعنی سوشی قدمتی بیشتر از یونی سواپ دارد و در این زمینه پیشرو بوده است. به طور کلی صرافیهای غیر متمرکز وابسته به نهاد یا شخص ثالث نیستند و به طور مستقل بر بستر بلاکچین فعالیت دارند. همین امر سبب شده با استقبال خوبی مواجه شوند چرا که هزینه اضافی و محدودیت متوجه کاربر نمیشود.
تحلیل تکنیکال امروز ۳ مرداد ۱۴۰۳ کمک خواهد کرد با روند قیمتی سوشی سواپ آشنا شوید و محدودههای مهمی که قیمت در آنها واکنش میدهد را بشناسید. قبل از پرداختن به تحلیل تکنیکال سوشی بد نیست بدانید این توکن در حال حاضر در رتبه 249 بازار ارزهای دیجیتال قرار دارد و حجم سرمایه در گردش آن حدود 185.85 میلیون دلار میباشد.
همواره این بحث میان سرمایهگذاران وجود دارد که توجه به تحلیل تکنیکال مهمتر است یا تحلیل فاندامنتال. منطقیترین پاسخ به این پرسش این است که در ابتدا باید یک نماد ارزشمند از لحاظ فاندامنتال را پیدا کنید و سپس از طریق تحلیل تکنیکال زمان مناسب برای ورود یا خروج از آن را تشخیص دهید. به عبارتی دیگر خرید یا نگهداری ارزشمندترین داراییها که از طریق تحلیل فاندامنتال شناسایی شدهاند بدون توجه به تحلیل تکنیکال میتواند موجب ضرر شود. چرا که رشد و نزول قیمت یک جزء جدایی ناپذیر بازارهای مالی است.
امروز ۳ مرداد ۱۴۰۳ با تحلیل تکنیکال اتریوم کلاسیک همراه شما هستیم. رمزارزی که در واقع یک فورک از اتریوم محسوب میشود اما در عمل هیچ ارتباطی با آن ندارد و تشابه اسمی بین این دو رمزارز نباید موجب گمراهی شما بشود. اتریوم کلاسیک هم وفاداران و علاقهمندان خود را دارد و برخلاف نام آن یک پروژه فراموش شده محسوب نمیشود.
ارز دیجیتال یونی توکن بومی صرافی غیرمتمرکز یونی سواپ به شمار میآید. صرافیهای غیرمتمرکز گونهای از صرافی هستند که تحت حاکمیت یا مدیریت هیچ شخص و نهاد خاصی قرار ندارند و در بستر بلاکچین طبق قراردادهای هوشمند عمل میکنند. این صرافیها مزایایی مانند عدم محدودیت و تحریم کاربر، اتصال مستقیم کیف پول به صرافی، عدم نیاز به پرداخت هزینه برای لیست کردن توکن و… دارند. ضمنا صرافی یونی سواپ به صورت منبع باز ارائه شده و هر شخصی میتواند کدهای این صرافی را برای ایجاد یک بستر جدید استفاده کند. اینها تنها بخشی از مزایای پلتفرم یونی سواپ هستند و طبیعی است اگر افراد زیادی تمایل به خرید توکن بومی این صرافی یعنی uni را داشته باشند.
امروز 3 مرداد 1403 با تحلیل تکنیکال توکن یونی سواپ همراه شما هستیم تا محدودههای مهم قیمت مانند حمایت و مقاومتها را تعیین کنیم و روند حرکتی این توکن را پیشبینی نماییم. توکن یونی سواپ در حال حاضر در رتبه 24 بازار ارزهای دیجیتال قرار دارد و حجم سرمایه در گردش آن حدودا 4.7 میلیارد دلار است.
در بین میم کوینهای بازار ارزدیجیتال گزینههای معدودی را میتوانید پیدا کنید که با اقبال ادامه دار مناسبی روبرو شده باشند و به یک انتخاب برای سرمایهگذاری بلند مدت بدل گردند. اما شیبا یکی از این میم کوینها است. توکنی که با الهام گرفتن از دوج کوین به وجود آمد اما به اصلیترین رقیب آن تبدیل شد. توکن شیبا به دلیل رشد قیمت بسیار زیاد و نقدینگی مناسب به یکی از مشهورترین رمزارزهای بازار تبدیل شد به طوری که اگر با مارکت کریپتو هم آشنایی نداشتید احتمال نام آن به گوش شما میرسید.
امروز 3 مرداد 1403 با تحلیل تکنیکال شیبا همراه شما خواهیم بود. بررسی تحلیل تکنیکال شیبا کمک خواهد کرد روند قیمت این رمزارز را تعیین کنیم و مناطق مهمی که قیمت در آنها واکنش نشان میدهد را مشخص نماییم. در حال حاضر شیبا در رتبه 13 بزرگترین ارزهای دیجیتال قرار دارد و مارکت کپ آن حدودا 10.5 میلیارد دلار است.
تمرکز اصلی دنیای بلاکچین بر غیرمتمرکز بودن است. این بدان معناست که سعی میشود تمام فعالیتها بدون واسطه و بدون نهاد مشخص قانونگذار که قدرت در دست او است انجام شوند. امور مالی غیرمتمرکز نیز یکی از اهداف بلاکچین است و از نمونههای آن میتوان به صرافیهایی مانند یونی سواپ اشاره کرد که بدون وجود شخص ثالث، قادر به معامله در مارکت کریپتو خواهید بود. وامدهی در دنیای ارز دیجیتال نیز یکی دیگر از مصادیق امور مالی غیرمتمرکز به حساب میآید که توسط پلتفرم maker انجام میشود.
میکر به نوعی یک مبنای جدید در سیستم بانکداری مبتنی بر بلاکچین است. چنین ویژگیهای بنیادینی سبب شده که رمزارز میکر که به عنوان توکن بومی پلتفرم makerDAO شناخته میشود به محبوبیت و اعتبار بالایی در بازار برسد. امروز ۱ مرداد ۱۴۰۳ با تحلیل تکنیکال میکر همراه شما هستیم تا فارغ از ویژگیهای فاندامنتال به بررسی شرایط تکنیکالی این ارز بپردازیم. تحلیل تکنیکال میکر کمک خواهد کرد ضمن شناسایی روند قیمت محدودههای مهم را تعیین کنیم.
حدودا 4 سال پیش بود که در میانه بازار صعودی و هیاهوی بازار ارزهای دیجیتال یک میم توکن به نام دوج کوین شروع به درخشش کرد. توکنی که در ابتدا یک میم کوین ساده بود اما با حمایتهای ایلان ماسک به یکی از مشهورترین ارزهای دیجیتال تبدیل شد. معمولا میم کوینها برنامه خاصی برای توسعه پیشرفت ندارند و به همین دلیل از بازار کنار گذاشته میشوند اما داستان برای دوجکوین به نحو دیگری پیش رفت و در حال حاضر این توکن که با نماد DOGE شناخته میشود در رتبه 8 بزرگترین ارزهای دیجیتال قرار دارد و سرمایه در گردش آن حدود 20 میلیارد دلار است.
اهمیت این توکن سبب شده امروز ۱ مرداد ۱۴۰۳ به سراغ تحلیل تکنیکال دوج کوین برویم و روند قیمتی آن را بررسی کنیم. تحلیل تکنیکال دوج کوین کمک میکند که جهت حرکت قیمت در بلند مدت را با احتمال بالایی حدس بزنیم و حمایت و مقاومتهای این مسیر را تعیین کنیم.
در سالیان گذشته کمتر کسی را پیدا میکردید که در بازار ارزدیجیتال به دنبال میم کوین جهت سرمایهگذاری باشد. اما با ظهور دوج کوین و شیبا نظرات کم کم تغییر کرد و تب میم کوینها داغ شد. علاوه بر دوج و شیبا که در این زمینه شناخته شده هستند اکنون توکن پپه هم برای رقابت جدی به این جمع اضافه شده و با اقبال خوبی هم مواجه شده است. پپه در ابتدا با الگوگیری از یک شخصیت کارتونی ایجاد شد و علیرغم اعلام تیم پشتیبانی آن مبنی بر اینکه هیچ فعالیت توسعهای نخواهند داشت مورد استقبال عموم قرار گرفت و رشد قیمت بالایی را تجربه کرد.
ما نیز تصمیم گرفتیم امروز ۳۱ تیر ۱۴۰۳ به سراغ تحلیل تکنیکال پپه برویم و شرایط قیمت این توکن را بررسی کنیم. در تحلیل تکنیکال پپه در ابتدا روند کلی قیمت را تعیین میکنیم و سپس به بیان مقاومت و حمایتهای مهم میپردازیم. در انتها هم وضعیت این توکن برای نوسان گیری را بررسی خواهیم کرد. پپه در حال حاضر در رتبه 21 بزرگترین ارزهای دیجیتال قرار دارد و مارکت کپ آن حدود 5 میلیارد دلار است.
تحلیل تکنیکال (Technical Analysis) یکی از روشهای تحلیلی مهم و پرکاربرد در بازارهای مالی است که توسط معامله گران و سرمایه گذاران برای پیش بینی قیمتهای آینده داراییها مورد استفاده قرار میگیرد. به صورت کلی تحلیل تکنیکال بر پایه این فرض استوار است که همه اطلاعات موجود و تاثیر گذار بر بازار، در قیمتهای گذشته نمود پیدا کردهاند. در واقع، تحلیل تکنیکال تلاش میکند تا با بررسی نمودارهای قیمت و الگوهای تاریخی، روندها و نقاط بازگشتی قیمتها را شناسایی کند. این روش در بازارهای مختلفی از جمله سهام، ارزهای دیجیتال، کالاها و ارزهای خارجی کاربرد دارد و به دلیل سهولت استفاده و قابلیت تکرار پذیری، مورد توجه بسیاری از فعالان بازار قرار گرفته است.
تحلیل تکنیکال ارز دیجیتال یکی از مهمترین روشهای تحلیل و بررسی بازار میباشد که با کمک آن میتوان روند قیمتی که یک رمز ارز در آینده طی میکند را بررسی کنید. با در نظر داشتن این موضوع بهتر است بدانید که در چندین سال اخیر سبکها و ابزارهای بسیار زیادی برای تحلیل تکنیکال ارزهای دیجیتال راه اندازی شدند که هر یک از خصوصیات و ویژگیهای متعددی برخوردارند. با در نظر داشتن این موضوع در این بخش قصد داریم چند مورد از بهترین سبکهای تحلیل تکنیکال را به شما آموزش دهیم تا با کمک این سبکها بتوانید به تحلیل و بررسی تحلیل تکنیکال بپردازید.
به صورت کلی پرایس اکشن کلاسیک یکی از محبوبترین و پرکاربردترین سبکهای تحلیل تکنیکال است که معامله گران و سرمایه گذاران از آن برای تحلیل حرکات قیمتی و اتخاذ تصمیمات معاملاتی استفاده میکنند. با در نظر داشتن این موضوع بهتر است بدانید در بازار ارزهای دیجیتال پرایس اکشن کلاسیک مبتنی بر تحلیل حرکات خالص قیمت و رفتار بازار بدون استفاده از شاخصهای پیچیده یا اندیکاتورهای تکنیکال است و تنها از ابزارهایی همچون کندل استیک، الگوی شمعی، سطوح حمایت و مقاومت تشکیل شده است. با در نظر داشتن این موضوع قابل ذکر است که ایچیموکو نیز یکی از سبکهای تحلیل تکنیکال است که در دهه ۱۹۶۰ توسط یک روزنامه نگار ژاپنی به نام گوئیچی هوسودا (Goichi Hosoda) توسعه داده شد.
این سیستم به طور کامل به معامله گران کمک میکند تا حمایت و مقاومت و نقاط بالقوه ورود و خروج را شناسایی کنند. سیستم ایچیموکو شامل پنج خط است که هرکدام اطلاعات خاصی را در مورد قیمت ارز دیجیتال و روند بازار ارائه میدهند. به صورت کلی این خطوط روی نمودار قیمتها قرار میگیرند و به تحلیلگران دید جامع و کاملی از وضعیت بازار میدهند. تا به اینجای مقاله به معرفی دو سبک از تحلیل تکنیکال ارز دیجیتال پرداختیم اما بهتر است بدانید که ICT یکی از مهمترین و بهترین سبکهای تحلیل تکنیکال ارز دیجیتال است که مخفف عبارت Inner Circle Trader است و توسط مایکل هادسون (Michael Huddleston) توسعه داده شده است.
از همین رو ICT شامل مجموعهای از اصول و تکنیکهای پیشرفته است که به معامله گران کمک میکند تا حرکات قیمتی و فرصتهای معاملاتی را شناسایی کنند. این روش به ویژه بر روی حرکات بزرگ و قدرتهای بازار تمرکز دارد و معمولا برای تحلیلهای دقیق بازارهای مالی از جمله فارکس، سهام و ارزهای دیجیتال استفاده میشود.
تحلیل تکنیکال (Technical analysis) و تحلیل فاندامنتال (Fundamental analysis) دو روش اصلی برای تحلیل و پیش بینی حرکات قیمتی در بازارهای مالی به خصوص بازار ارزهای دیجیتال هستند. هر یک از این روشها ابزارها و مفاهیم مختص به خود را دارند و میتوانند به تحلیلگران و سرمایه گذاران کمک کنند تا تصمیمات بهتری بگیرند. با در نظر داشتن این موضوع بهتر است بدانید که تحلیل تکنیکال به بررسی و تحلیل دادههای قیمتی و حجمی بازار برای پیش بینی حرکات آینده قیمتها پرداخته و بر پایه دادههای تاریخی و نمودارهای قیمتی عمل میکند.
از همین رو سرمایه گذاران و معامله گران میتوانند به کمک ابزارهای متعددی همچون اسیلاتورها، اندیکاتورها و سبکهای متفاوت در بازه زمانی کوتاه مدت و میان مدت به بررسی روند بازار بپردازند. از سوی دیگر، تحلیل فاندامنتال ارز دیجیتال یا تحلیل بنیادی به بررسی و ارزیابی عوامل اقتصادی، مالی و عملیاتی یک دارایی برای تعیین ارزش واقعی آن پرداخته و بر اساس این ارزیابیها، تصمیم گیری میکند. البته این نوع تحلیل بیشتر بر روی ارزش ذاتی و پایهای داراییها تمرکز دارد و به سرمایه گذاران کمک میکند تا در بازه زمانی بلند مدت تصمیمات بگیرند.
در چندین سال اخیر با پیشرفت بازار ارزهای دیجیتال سایتهای متعددی برای تحلیل تکنیکال راه اندازی شده است که از معروفترین آنها میتوان به سایت تریدینگ ویو (Tradingview) اشاره کرد. از همین رو پس از انتخاب سایت مورد نظر خود باید رمز ارز و استراتژی معاملاتی خود را انتخاب کنید.
البته از آنجایی که برخی از سرمایه گذاران و معامله گران از استراتژی معاملاتی بهرهمند نیستند میتوانند به پلتفرمهای سوشال تریدینگ مراجعه کنند و از استراتژیهای معاملاتی متفاوت استفاده کنند. از همین رو پس از انتخاب این موارد برای تحلیل تکنیکال ابزارهای متفاوتی راه اندازی شده است که براساس استراتژی معاملاتی که مد نظر دارید میتوانید از ابزارها و شاخصهای مختلفی استفاده کنید و در بازههای زمانی متفاوت به تحلیل تکنیکال بپردازید.
همانطور که در بخشهای بالا به آن اشاره کردیم ابزارها و شاخصهای متفاوتی برای تحلیل تکنیکال معرفی شده است که به تحلیلگران کمک میکنند تا روندها و حرکات قیمتی را پیش بینی کنند و معاملات بهتری را برای خود به ارمغان آورند. با در نظر داشتن این موضوع بهتر است بدانید که هر یک از ابزارهای تحلیل تکنیکال از ویژگیها و کاربردهای متفاوتی برخوردارند.
از همین رو برای انتخاب ابزارهای تحلیل تکنیکال ارز دیجیتال ابتدا باید استراتژی معاملات خود را انتخاب کنید و سپس بر اساس استراتژی معاملاتی که مد نظر دارید ابزارهای تحلیل تکنیکال را انتخاب کنید. البته در چندین سال اخیر تعدادی از این ابزارهای تحلیل تکنیکال ارز دیجیتال به عنوان بهترین و پرکاربردترین ابزارها معرفی شده است که این ابزارها شامل اندیکاتورها، اسیلاتورها، سطح حمایت و مقاومت، فیبوناچی و غیره میشود. با در نظر داشتن این موضوع در ادامه مقاله قصد داریم به معرفی دو ابزار مهم تحلیل تکنیکال یعنی اندیکاتور و اسیلاتور بپردازیم.
اندیکاتور (Indicator) یکی از مهمترین ابزارهای تحلیل تکنیکال است که براساس یک سری محاسبات ریاضی طراحی شده است و ظاهری مشابه نمودارهای قیمتی دارد و به تحلیل دادههای بازار و پیش بینی حرکتهای آینده قیمت رمز ارزها میپردازد. همچنین اندیکاتورها تنها به یک مورد خلاصه نمیشود بلکه در سالهای گذشته اندیکاتورهای متفاوتی معرفی شدند که از معروفترین آنها میتوان به میانگین متحرک (Moving Average)، شاخص قدرت نسبی (RSI)، باندهای بولینگر (Bollinger Bands)، مکدی (MACD) اشاره کرد. از همین رو سرمایه گذاران میتوانند با کمک این ابزارها به تحلیل تکنیکال ارز دیجیتال بپردازید و با هدف مشخص سرمایه خود را وارد بازار کنید.
اسیلاتور (Oscillator) یا نوسان ساز یکی دیگر از ابزارهای تحلیل تکنیکال است که در بازارهای مالی استفاده میشوند. اکنون ممکن است این سوال برایتان ایجاد شود که اسیلاتور چیست؟ در پاسخ به این سوال باید بگوییم اسیلاتور به ابزاری گفته میشود که برای تحلیل روند و وضعیت قیمتی بازار طراحی شده است. این ابزارها کاربردی به طور خاص برای شناسایی شرایط اشباع خرید و فروش، تحلیل قدرت روند و پیدا کردن نقاط تغییر روند در بازارهای مالی طراحی شدهاند. البته اسیلاتورها معمولا در زیر نمودار قیمت نمایش داده میشوند و به کمک آنها میتوان به تحلیل عمیقتری از بازار پرداخت.
شاخص تحلیل تکنیکال (Technical Analysis Indicator) ابزاری است که بر اساس دادههای قیمتی و حجم معاملات، برای پیش بینی و تحلیل ارزهای دیجیتال استفاده میشود. این شاخصها به معامله گران کمک میکنند تا روندها، نقاط ورودی و خروجی مناسب، و نوسانات بازار را شناسایی کنند. از همین رو از مهمترین شاخصهای تحلیل تکنیکال ارز دیجیتال میتوان به شاخص Total اشاره کرد.
با در نظر داشتن این موضوع بهتر است بدانید شاخص Total در بازار ارزهای دیجیتال به مجموع ارزش کل بازار (Market Capitalization) ارزهای دیجیتال اشاره دارد و برای ارزیابی اندازه و رشد کلی بازار ارزهای دیجیتال استفاده میشود. البته قابل ذکر است که شاخص توتال به دو دسته توتال 2 (Total 2) و توتال 3 (Total 3) تقسیم میشود. با در نظر داشتن این موضوع در ادامه مقاله قصد داریم به توضیح کاملتری در خصوص شاخص توتال بپردازیم.
شاخص Total در بازار ارزهای دیجیتال به مجموع ارزش کل بازار (Market Capitalization) ارزهای دیجیتال اشاره دارد. این شاخص یکی از مهمترین ابزارها برای ارزیابی اندازه و رشد کلی بازار ارزهای دیجیتال است و به سرمایه گذاران و تحلیلگران کمک میکند تا وضعیت کلی این بازار را بهتر درک کنند. از همین رو با مشاهده تغییرات در این شاخص، میتوان روندهای کلی بازار را شناسایی کرد و درک بهتری از وضعیت بازار به دست آورد.
با در نظر داشتن این موضوع میتوان گفت شاخص Total یکی از ابزارهای اساسی برای تحلیلگران و سرمایه گذاران ارزهای دیجیتال است که با ارائه دیدگاه جامعی از وضعیت کلی بازار، به تصمیمگیریهای بهتر و دقیقتر کمک میکند. این شاخص نه تنها برای ارزیابی اندازه و رشد بازار مفید است، بلکه میتواند به شناسایی نوسانات و تحلیل روندهای بازار نیز کمک کند. با درک صحیح از شاخص Total و انواع مختلف آن، میتوان به تحلیلهای دقیقتری از بازار ارزهای دیجیتال دست یافت و از فرصتهای سرمایه گذاری بهتری بهره برداری کرد.
اکنون که با مفهوم کلی توتال آشنا شدید بهتر است بدانید که Total 2 زیر مجموعه شاخص توتال است و حجم کل بازار آلت کوین ها را بررسی میکند. این شاخص در واقع با ضرب کردن قیمت هر آلت کوین در ارزش بازار یا همان مارکت کپ شکل میگیرد. از همین پس از به دست آوردن ضرب هر واحد آلت کوین در مارکت کپ آن نموداری شکل میگیرد که میتوانیم با کمک آن نمودار توتال 2 را ترسیم کنید.
از همین رو اگر روند چارت توتال 2 صعودی باشد یعنی آلت کوینها با سود مواجه شدند و آلت سیزن (Alt season) رخ میدهد. اما اگر نمودار توتال 2 روند نزولی را نمایش دهد میتوان به این نتیجه رسید که تمامی رمز ارزهای به جز بیت کوین با افت قیمت روبرو میشوند. با در نظر داشتن این موضوع میتوان به این نتیجه رسید که Total 2 یکی از مهمترین شاخصهای تحلیل تکنیکال ارز دیجیتال است که با کمک آن میتوان روند قیمتی آلت کوینها را پیش بینی کرد.
همانطور که در بخش بالا به آن اشاره کردیم Total 2 حجم کل بازار رمز ارزها را به جز بیت کوین بررسی میکند تا بتواند روند قیمتی که در آینده آلت کوینها با آن روبرو میشوند را پیش بینی کنند. اما در شاخص Total 3 شرایط متفاوت است و این شاخص به بررسی تمام رمز ارزها به جز بیت کوین و اتریوم میپردازد. به صورت کلی شاخص توتال 3 یکی از کاربردیترین شاخصها در بازار ارزهای دیجیتال است که حجم مارکت کپ تمامی رمز ارزها به جز بیت کوین و اتریوم را محاسبه میکند تا بتوانند روند بازار را تشخیص دهند و زمان آلت سیزن را پیش بینی کنند.
تحلیل تکنیکال یکی از روشهای محبوب برای ارزیابی و پیش بینی قیمتهای آینده ارزهای دیجیتال است که از مزایای بسیار زیادی بهرهمند است. به صورت کلی تحلیل تکنیکال بازار ارز دیجیتال به تحلیلگران کمک میکند تا روندهای قیمتی رمز ارزها را شناسایی کنند. از همین رو با استفاده از نمودارها و الگوهای قیمتی، افراد میتوانند روندهای صعودی یا نزولی را شناسایی کرده و تصمیمات معاملاتی بهتری بگیرند.
البته این موضوع تنها مزایای تحلیل تکنیکال ارز دیجیتال نیست بلکه این روش تحلیل از مزایای دیگری نیست برخوردار است و به سرمایه گذاران کمک میکند تا با استفاده از ابزارها و شاخصهای مختلف مانند میانگین متحرک، RSI، و باندهای بولینگر، به شناسایی نقاط ورود و خروج مناسب بازار بپردازند. به صورت کلی این نقاط میتوانند به سرمایه گذاران کمک کنند تا با کمترین ریسک به بازار وارد شوند یا از بازار به صورت کامل خارج شوند. همچنین تحلیل تکنیکال به دلیل تمرکز بر دادههای قیمتی و حجم معاملات، میتواند به کاهش تاثیر احساسات شخصی در تصمیم گیری کمک کند.
بهتر است بدانید تحلیل تکنیکال، به رغم از مزایای بسیار زیادی که بهره دارد، معایبی نیز به همراه دارد که این ممکن است بر دقت و کارایی آن تاثیر بگذارد. به صورت کلی تحلیل تکنیکال بر اساس دادههای قیمتی و حجم معاملات گذشته انجام میشود. این موضوع به این معناست که تحلیلگران با استفاده از روندهای گذشته سعی در پیش بینی آینده قیمتی میکنند.
از همین رو اگر شرایط بازار تغییر کند یا رخدادهای جدیدی به وجود آید، ممکن است تحلیلهای مبتنی بر دادههای گذشته کارایی کمتری داشته باشند. همچنین تجزیه و تحلیل تکنیکال نمیتواند به طور کامل احساسات بازار را به تصویر بکشد. زیرا تصمیم گیریهای سرمایه گذاران ممکن است تحت تاثیر ترس، طمع یا سایر احساسات قرار گیرد در این صورت بهترین روش تحلیل تکنیکال نیز نمیتواند به خوبی آنها را پیش بینی کند.
از آنجایی که ابزارها و شاخصهای متفاوتی تحلیل تکنیکال ارز دیجیتال را شکل دادهاند نمیتوان زمان دقیقی برای یادگیری تحلیل تکنیکال اعلام کنیم. زیرا یادگیری تحلیل ارزهای دیجیتال به تمرین و تکرار زیاد نیاز دارد و افراد نمیتوانند تنها با خواندن چند مقاله یا دیدن چند ویدیو آموزش یا حتی شرکت در دورههای متفاوت تحلیل تکنیکال را یاد بگیرند بلکه این روش معاملاتی به تمرین و تکرار نیاز دارد.
از همین رو ممکن است یک فرد در یک بازه کوتاه مدت تحلیل تکنیکال را به خوبی یاد بگیرد اما شخص دیگری با سالها شرکت در دورههای متفاوت نتواند به بررسی شرایط بازار بپردازد. با در نظر داشتن این موضوع بهتر است بدانید که نمیتوان زمان دقیقی را برای یادگیری تحلیل تکنیکال اعلام کرد.
بازار ارزهای دیجیتال با ورود خود تحولات شگرفی در بازارهای مالی به وجود آوردند و همین موضوع باعث شد سرمایه گذاران زیادی سرمایه خود را از سایر بازارهای مالی به بازار ارزهای دیجیتال انتقال دهند. از همین رو با استقبال زیاد افراد از بازار کریپتو سایتها و موسسات بسیاری آموزش تحلیل تکنیکال را در قالب مقاله یا ویدیو آغاز کردند.
البته رفته رفته افراد زیادی در فضای سوشال مدیا به آموزش تحلیل تکنیکال پرداختند، از همین رو با افزایش هر چه بیشتر منبع آموزش برای تحلیل تکنیکال انتخاب یک منبع مناسب به کار دشواری تبدیل شد. البته بهتر است بدانید که در میان این منابع میتوانید برای آموزش تحلیل تکنیکال از سایتهای شناخته شدهای همچون Investopedia، تریدینگ ویو (Tradingview) استفاده کند.
تحلیل تکنیکال با تمام مزایا و معایبش، یکی از ابزارهای کلیدی برای درک و پیش بینی حرکتهای بازارهای مالی به خصوص بازار ارزهای دیجیتال است. این روش به معامله گران کمک میکند تا با تحلیل دقیقتر دادههای قیمتی و حجم معاملات، تصمیمات بهتری در خصوص خرید و فروش ارز دیجیتال بگیرند. با این حال، باید توجه داشت که استفاده از تحلیل تکنیکال به تنهایی کافی نیست و بهتر است با تحلیل فاندامنتال یا همان تحلیل بنیادی و سایر روشهای تحلیل ترکیب شود تا دید جامعتری از بازار به دست آید. زیرا استفاده هوشمندانه و ترکیبی از این روشها میتواند به موفقیت بیشتر در سرمایه گذاری و معامله گری در بازار پر نوسان ارزهای دیجیتال منجر شود.