پس از به وجود آمدن بیت کوین و معرفی آن، ایده های مختلفی درباره ارزهای دیجیتال مطرح شد. برخی از این ایده ها، در طی این سال ها به پروژه های پرطرفداری تبدیل شدند. یکی از این پروژه ها ارز دیجیتال ترون بود. ترون یک پروژه بلاک چینی بسیار بزرگ است. این پروژه ابعاد وسیعی از نیازهای بشر را در بر می گیرد. می توان ارز دیجیتال ترون را یک آلت کوین موفق و محبوب دانست. در این مقاله، وجوه مختلف کارایی ترون را با هم بررسی می کنیم.
معرفی شبکه ترون
ترون یک پروژه هدفمند و بزرگ در زمینه بلاک چین و ارز دیجیتال است. این شبکه با اهداف مختلفی ایجاد شد که همگی زیر مجموعه ایجاد یک اینترنت کاملا غیرمتمرکز هستند. رسیدن به این هدف کار بسیار دشواری است. فرض کنید دیگر خبری از گوگل و فیسبوک و یوتیوب و امثال این ها نباشد و همه کارایی آن ها به طور غیرمتمرکز در شبکه ترون جمع شوند.
این یک انقلاب بزرگ است که به زمان زیادی نیاز دارد. واسطه های متمرکز محتوایی، رقبای اصلی ترون هستند. در واقع برای رسیدن به این هدف، ترون باید با غول های مجازی دنیا رقابت کند. زمانی که مردم استقبال خود از این شبکه را افزایش دهند، آن را یک گام دیگر به هدف خود نزدیک می کنند. ترون در ساختار خود از 3 لایه مختلف استفاده می کند که قدرت این شبکه را به رخ می کشد.
ارز دیجیتال ترون چیست؟!
هر کدام از کوین ها و توکن های موجود در بازار ارز دیجیتال دارای نمادی هستند. نماد ارز دیجیتال اصلی شبکه ترون هم TRX می باشد. ارز دیجیتال ترون در اولین عرضه سکه (ICO) خود، 70 میلیون دلار سرمایه جذب کرد. این اتفاق در سال 2017 افتاد. جایی که ارز دیجیتال ترون به عنوان یک توکن ERC-20 فعالیت خود را آغاز کرد.
پس از گذشت یک سال و در سال 2018، ارز دیجیتال ترون به بلاک چین اختصاصی ترون منتقل شد. چنین سرنوشتی را در ارز دیجیتال BNB که متعلق به بایننس می باشد هم مشاهده می کنیم. ارز دیجیتال بایننس کوین هم ابتدا روی بلاک چین اتریوم ایجاد شد و سپس به بلاک چین هوشمند بایننس منتقل شد.
ارتباط ترون و اتریوم
در بررسی بسیاری از ارزهای دیجیتال، رد پای پر رنگ بیت کوین یا اتریوم را به خوبی می توانیم مشاهده کنیم. این دو شبکه تاثیر فوق العاده بالایی در بازار ارز دیجیتال داشته و دارند. در واقع اتریوم و بیت کوین را می توان پرچمداران ارز دیجیتال معرفی کرد که این روزها اغلب مردم آن ها را می شناسند. ترون هم تاثیر پذیرفته از اتریوم بود و در رشد خود از این شبکه کمک زیادی گرفت. اکنون بسیاری از فعالیت های اتریوم و ترون مشابه می باشند ولی ترون هنوز به اندازه اتریوم مطرح نیست. در این قسمت، با ویژگی های مشترک شبکه های ترون و اتریوم آشنا می شویم.
- قرارداد هوشمند
- توکن سازی
- ایجاد DApp
مقاله مرتبط: اتریوم چیست
قرارداد هوشمند
قرارداد هوشمند یکی از نیازهای نوین بشری می باشد که در پروژه های بلاک چینی مهمی در حال بررسی است. اتریوم، ترون، کاردانو و نئو، 4 مورد از بزرگ ترین شبکه هایی هستند که قرارداد هوشمند را ایجاد و ثبت می کنند. قرارداد هوشمند در واقع قراردادی است که بدون دخالت واسطه و بدون وقفه و معطلی در زمان لازم اجرا می شود.
هنگامی قرارداد هوشمند اجرا می شود که همه شرایط ذکر شده برای آن فراهم باشد. به طور مثال شما با یکی از دوستان خود، قرار می گذارید که در روز شنبه، اگر قیمت ارز دیجیتال ترون به 1 دلار رسید، 100 دلار به حساب او واریز کنید. در این صورت اگر قیمت ارز دیجیتال ترون در روز شنبه به 1 دلار برسد، قرارداد شما به طور خودکار انجام خواهد شد و هیچ چیز نمی تواند آن را متوقف کند یا به تعویق اندازد.
توکن سازی
ارزهای دیجیتال را می شود به طور کلی به دو دسته کوین و توکن تقسیم کرد. تفاوت هایی بین این دو وجود دارد که آن ها را از هم متمایز می کند. اصلی ترین این تفاوت ها می تواند داشتن بلاک چین اختصاصی باشد. کوین ها معمولا بلاک چین اختصاصی خود را دارند و توکن ها روی بلاک چین های دیگر ایجاد می شوند. اکنون بیش از 10 هزار ارز دیجیتال در بازار موجود است که مقدار بسیار زیادی از آن ها توکن هستند.
نسبت توکن ها به کوین ها خیلی بیشتر است که این عمدتا به خاطر وجود اتریوم و شبکه های مشابه آن مانند ترون می باشد. شما می توانید در شبکه های ترون و اتریوم، توکن های مربوط به افراد حقیقی و حقوقی را ایجاد و ثبت کنید. معروف ترین توکن های ترون، بیت تورنت (BTTC) و وینک (WIN) می باشند.
اپلیکیشن های غیرمتمرکز (DApps)
اپلیکیشن های غیر متمرکز یک نمونه واقعی از چیزهایی هستند که همواره در تخیلات ما بوده اند. احتمالا حداقل یک بار پیش آمده است که تکنولوژی جهان در آینده را تصور کنید. به شکلی که بتوانید در هنگام خواب و با اجاره دادن فضای خالی هارد خود درآمد داشته باشید. اپلیکیشن های غیرمتمرکز که به آن ها DApp (Decentralized application) هم گفته می شود، این کار را انجام می دهند.
کارایی این اپلیکیشن ها بسیار گسترده است و هیچکس روی آن ها نظارت و کنترل مستقیم ندارد. به همین علت، این نوع از برنامه ها، می توانند بشر را به اهداف بزرگ خود در آینده برسانند. شبکه های ترون و اتریوم قابلیت ایجاد این برنامه ها را به شما می دهند.
با این وجود، بین اتریوم و ترون تفاوت های زیادی هم وجود دارد. به طور مثال میزان کارمزد و سرعت تراکنش در این دو شبکه بسیار متفاوت است. ترون ادعا می کند که می تواند 2 هزار تراکنش در هر ثانیه را تایید کند. این میزان برای اتریوم تقریبا معادل 15 تراکنش است! پس تا الان متوجه شدیم که در زمینه کارمزد و سرعت شبکه، ترون عملکرد بهتری نسبت به اتریوم دارد.
با این وجود اتریوم بسیار محبوب تر و مشهور تر است. دلیل این شهرت و محبوبیت اتریوم را می توانیم پذیرش بالای آن نزد افراد جامعه بدانیم. برای یک ارز دیجیتال، هیچ پشتوانه ای بهتر از تقاضا و اعتماد مردم نیست. اتریوم در طول حدود 8 سال فعالیت خود، به خوبی این اعتماد را جلب کرده است. شاید روزی ترون هم به این سطح محبوبیت برسد!
قیمت ارز دیجیتال ترون
یکی از دلایلی که ما را به رشد بالای ارز دیجیتال ترون امیدوار می کند، قیمت پایین آن است. ارز دیجیتال ترون در بازار کریپتو قیمت بسیار پایینی دارد. قیمت ثبت شده برای ارز دیجیتال ترون در زمان نوشتن این مقاله، 0.05 دلار است. یعنی با 1 دلار می توانید حدود 20 ترون بخرید. 4,450,595,466 ارزش فعلی ترون است که باعث شده این ارز در رتبه 25 بازار قرار بگیرد.
حجم معاملات 24 ساعت اخیر آن 1,117,979,083 دلار بوده است و قیمت این ارز در این مدت 8.37% کاهش یافته است. درباره عملکرد قیمتی ارز دیجیتال ترون در پست بعدی بیشتر صحبت می کنیم. مقاله بعدی بلاگ به طور تخصصی درباره تحلیل ارز دیجیتال ترون و قیمت ترون می باشد. برای دیدن قیمت لحظه ای ترون به صفحه اصلی سایت بیت ایمن مراجعه کنید.
آینده ارز دیجیتال ترون
نظرات درباره آینده ارز دیجیتال ترون متفاوت است. عده ای اعتقاد دارند که این ارز برای هولد (Hold) یا نگه داشتن بلند مدت مناسب نیست. عده ای دیگر دقیقا خلاف این نظر را دارند و آینده را از آن ارز دیجیتال ترون و شبکه آن می دانند. ترون جزو ارزهای قدیمی به حساب نمی آید و شبکه قدرتمندی دارد. همین عامل باعث می شود که به رشد ارز دیجیتال ترون در آینده امیدوار باشیم.
از طرفی سازنده ارز دیجیتال ترون یعنی جاستین سان (Justin Sun) برای رشد این شبکه تلاش زیادی می کند. این فرد که یک کارآفرین چینی می باشد، قبل از ایجاد ترون، عضو تیم ریپل بوده است. بقیه تیم توسعه دهنده ترون هم از بزرگ ترین متخصصان جهان در این زمینه می باشند. پس درباره پروژه ترون می دانیم که با یک تیم حرفه ای طرف هستیم.
در هر صورت اتفاق نظر بسیاری از تحلیل گران در این است که ارز دیجیتال ترون گزینه مناسبی برای سرمایه گذاری می باشد. عده ای آن را برای سرمایه گذاری کوتاه مدت مناسب می دانند و عده ای دیگر برای سرمایه گذاری بلند مدت. برای بررسی دقیق تر شیوه سرمایه گذاری در ارز دیجیتال ترون، تحلیل تکنیکال و فاندامنتال این ارز را در بخش تحلیل ترون بخوانید.
معرفی و تحلیل ارزهای دیگر هم در دسته های مربوط به خودشان قرار دارد. با خواندن آن ها و مقایسه با ارز دیجیتال ترون، می توانید ارز مد نظر خود برای سرمایه گذاری را انتخاب کنید. حال که با آینده این ارز آشنا شدید در قسمت بعدی قرار است با نحوه خرید ترون آشنا شویم، با ما همراه باشید.
خرید ارز دیجیتال ترون
اکثر صرافی های معتبر جهانی ارز دیجیتال ترون را پشتیبانی می کنند. خرید، فروش و انتقال ارز دیجیتال ترون در صرافی بیت ایمن هم انجام می شود. روزانه افراد زیادی در صرافی بیت ایمن، ترون خرید و فروش می کنند. معامله این افراد به صورت مستقیم و با قیمت توافقی انجام می شود و صرافی در روند این معامله دخالت نمی کند. پس می توانید از معامله خود با یک فرد حقیقی مثل خودتان مطمئن باشید.
امکان خرید ترون پس از ثبت نام در بیت ایمن برای شما فراهم می شود. انجام ثبت نام و احراز هویت در این صرافی کار بسیار ساده ای می باشد. کافی است وارد سایت بیت ایمن شوید تا سادگی این فرآیند را از نزدیک ببینید. اگر نیاز به اطلاعات بیشتری درباره ارز دیجیتال ترون و خرید آن داشتید می توانید تحلیل ترون را در پست بعدی بخوانید. اگر سوال، نظر یا پیشنهادی درباره ارز دیجیتال ترون دارید زیر همین پست مطرح کنید تا پاسخ آن را پیدا کنید.