نسبت ریسک به ریوارد چیست؟
نسبت ریسک به ریوارد یکی از اصطلاحات رایج در بازارهای مالی است که سرمایه گذاران حرفهای با استفاده از آن میتوانند به مقایسه و بررسی ریسک معاملاتی با مقدار سودی که در نظر دارند بپردازند. اگر بخواهیم به صورت سادهتر به شما توضیح دهیم که نسبت ریسک به ریوارد چیست باید بگوییم که بازار ارزهای دیجیتال از نوسانات زیادی برخوردار است از همین رو نداشتن تارگت در ارز دیجیتال و همچنین مشخص نکردن حد ضرر میتواند کاربران را با ضررهای زیادی روبرو کند.
از همین رو ریسک به ریوارد نشان میدهد که سرمایه گذار در ازای هر مقدار ریسکی که در سرمایه گذاری میپذیرید چه مقدار پاداش دریافت میکند. در این صورت سرمایه گذاران میتوانند با بررسی این نسبتها به این نتیجه برسند که اگر ریسک کند تا چه حد برای آنها سود و ضرر دارد.
به صورت کلی نسبت ریسک به ریوارد (Risk/Reward Ratio) با کمک محاسبات ریاضی انجام میشود و برای اندازهگیری نسبت میزان ریسک یا ضرر احتمالی یک معامله، به سود پیش بینی شده، استفاده میشود. از همین رو برای درک بهتر این موضوع با خود فرض کنید اگر نسبت ریسک به ریوارد 1:3 را در نظر بگیرید یعنی سرمایه گذار مایل به ریسک 1 دلاری برای به دست آوردن سود 3 دلاری است.
نحوه محاسبه نسبت ریسک به ریوارد
اکنون که به سوال نسبت ریسک به ریوارد چیست پاسخ دادیم بهتر است با نحوه محاسبه این ترفند نیز آشنا شوید. به صورت کلی سرمایه گذاران برای دریافت سود باید ریسک را بپذیرند. البته برای ریسک کردن در بازارهای معاملاتی همچون بازار ارزهای دیجیتال بهتر است فکر شده و باید برنامه ریزی درست ریسکها را مدیریت کنند. از همین رو برای انجام این کار میتوانند از روش نسبت ریسک به ریوارد استفاده کنند تا بتوانند حساب شده در بازار کریپتو فعالیت کنند. برای استفاده از این ترفند باید برای خود حد ضرر و حد سود مشخص کنند.
در این صورت برای محاسبه نسبت ریسک به ریوارد باید حد ضرر را منهای قیمت واحد رمز ارزی که در نظر دارند کنند تا ریسک ضرر آنها مشخص شود و از آن سمت حد سود را منهای قیمت یک واحد رمز ارز مورد نظر خود کنند تا مقدار ریوارد را دریافت کنند. سپس مقدار ریسک را بر ریوارد تقسیم کنند. از همین رو هرچه نسبت محاسبه شده کم تر از 50 درصد باشد، شرایط برای خرید مناسبتر است. برای درک بهتر این موضوع بهتر است با یک مثال نحوه محاسبه ریسک به ریوارد را توضیح دهیم.
اکنون با خود فکر کنید که قیمت ارز دیجیتال شما 20 دلار است و شما حد ضرر را 18 دلار در نظر میگیرید در این صورت اگر باتوجه به فرمولی که به آن اشاره کردیم قیمت رمز ارز را منهای 18 کنیم، عدد 2 به دست میآید در این صورت ریسک شما 2 دلار است. همچنین برای به دست آوردن ریوارد یا همان پاداش با خود فرض کنید که حد سود را 12 دلار در نظر گرفتهاید و قیمت واحد 10 دلار است در این صورت ریوارد شما 2 دلار میشود. در این مقدار باید ریسک را بر ریوارد تقسیم کنید تا نسبت ریسک به ریوارد را مشاهده کنید.
مزایای نسبت ریسک به ریوارد چیست؟
همانطور که در بخش بالا نیز به آن اشاره کردیم بازار ارزهای دیجیتال از نوسانات زیادی برخوردار است و این موضوع میتواند ریسکهای زیادی را برای کاربران به ارمغان بیاورد. با در نظر داشتن این موضوع کاربران میتوانند با بررسی نسبت ریسک به ریوارد ریسکهای معاملاتی خود را بررسی کنند تا معاملات بهتری را برای خود رقم بزنند. البته بهتر است بدانید که بررسی نسبت ریسک به ریوارد از مزایای دیگری نیز برخوردار است که مدیریت ریسک یکی از مهمترین مزایای نسبت ریسک به ریوارد است. به صورت کلی نسبت ریسک به ریوارد میزان سود احتمالی سرمایه گذاران را نسبت به ضرری که حاضرند برای انجام یک معامله بپذیرند مشخص میکند.
برهمین اساس محاسبه نسبت ریسک به ریوارد در مدیریت ریسک نیز کاربرد دارد. برهمین اساس میتوان گفت مدیریت ریسک یکی از مهمترین مزایای نسبت ریسک به ریوارد است. البته باید به این نکته اشاره کرد که در بعضی مواقع سرمایه گذاران براین باورند که تنها با داشتن استراتژی معاملاتی میتوانند معاملات پر سودی داشته باشند. اما در این صورت با بررسی نسبت ریسک به ریوارد امکان دارد به این نتیجه برسند که ریسک این معامله زیاد است. از همین رو سرمایه گذاران میتوانند با محاسبه نسبت ریسک به ریوارد ارزش انجام معامله خود را مورد بررسی قرار دهند.
معایب نسبت ریسک به ریوارد چیست؟
تا به اینجای مقاله به ویژگیها و مزایای نسبت ریسک به ریوارد پرداختیم تا بدانید نسبت ریسک به ریوارد چیست و چه کاربردی دارد. اما در این بین باید به این نکته توجه کنید که هر روش معاملاتی در کنار داشتن ویژگیهای متعدد از معایبی نیز برخوردار است از همین رو این معایب میتواند در روند معاملات سرمایه گذاران مشکل ایجاد کند.
برهمین اساس بهتر است که تنها به بررسی نسبت ریسک به ریوارد تکیه نکنید و موارد دیگری را نیز مورد بررسی قرار دهید. زیرا نسبت ریسک به ریوارد همیشه دقیق نیست از همین رو سرمایه گذاران یا تریدرهای حرفهای در کنار بررسی نسبت ریسک به پاداش از ابزارهای مختلف تحلیل بازار از جمله اندیکاتور، اسیلاتور و غیره استفاده میکنند تا بتوانند معاملات بهتری را برای خود به ارمغان آورند.
جمع بندی
با توجه به بررسیهای انجام شده، مشخص است که نسبت ریسک به ریوارد به عنوان یک مفهوم مهم و کلیدی در علوم اقتصاد و مالیات مورد توجه قرار دارد. این نسبت، نهتنها به عنوان یک معیار ارزیابی و تصمیمگیری در زمینه سرمایهگذاریها و فعالیتهای مالی مورد استفاده قرار میگیرد، بلکه میتواند بهبود قابل توجهی در عملکرد و سودآوری سرمایهگذاریها به همراه داشته باشد.
در نهایت، فهم درست و کامل این نسبت میتواند به سرمایهگذاران و مدیران مالی کمک کند تا تصمیمات منطقیتر و موثرتری را در مورد سرمایهگذاریها و مدیریت ریسکها اتخاذ کنند. با در نظر داشتن این موضوع ما در این مقاله شما را با این مفهوم کاربردی آشنا کردیم تا بدانید ریسک به ریوارد در ارز دیجیتال چیست و چه ویژگیهایی دارد.
سوالات متداول
-
نسبت ریسک به ریوارد تنها در بازار ارز دیجیتال کاربرد دارد؟خیر نسبت ریسک به ریوارد در بازار سهام و بازار بورس نیز کاربرد دارد و سرمایه گذاران میتوانند در سایر بازارهای مالی نیز از نسبت ریسک به ریوارد استفاده کنند.
-
آیا نسبت ریسک به ریوارد ثابت است؟نسبتت ریسک به ریوارد هیچ وقت ثابت نیست و باید از هر معامله به معامله دیگر تغییر کند.
-
آیا همیشه افزایش ریسک باعث افزایش ریوارد است؟خیر همیشه افزایش رسک منجر به افزایش پاداش نمیشود و این یک قاعده مطلق نیست. از همین رو افزایش ریسک ممکن است با افزایش ریوارد همراه باشد، اما ممکن است به افزایش خسارت پذیری بدون افزایش ریوارد منجر شود.